Pisicile ne ajută să ne menţinem sănătoase

1 68663 original jpg jpeg

Cercetătorii au studiat legătura dintre oameni şi animalele de companie, şi au ajuns la concluzia că cele mai benefice pentru sănătatea noastră sunt pisicile. Da, pisicile chiar sunt un ajutor în menţinerea sănătăţii.

Iată de ce:Ajută sistemul cardiovascular

Studiile realizate de cercetătorii de la Universitatea din Minnesota au arătat că persoanele care nu deţin o pisică au cu 30-40 % mai multe şanse de a muri de o boală cardiovasculară. În schimb,proprietarii pisicilor au o şansă redusă de a suferi atac de cord.

Ajută sistemul imunitar

Sistemul imunitar este stimulat atunci când deţii o pisică. Proprietarii unei pisici pot duce la o îmbunătăţire a suportului social şi sunt reduse şansele de a dezvolta demenţă. În schimb,au o viaţă plină de râsete,joc şi exerciţii fizice,fiind cele care ajută buna funcţionare a sistemului imunitar. Pisicile simt când tu nu te simţi bine,de aceea vin la tine să le mângâi.

Eviţi alergiile şi problemele respiratorii

Copiii crescuţi în jurul unei pisici sau a unui câine dezvoltă imunitate la alergeni,de la o vârstă fragedă. Incidenţa problemelor respiratorii,incluzând astmul,este redus la copii dacă ai ca animal de companie pisică. În plus,copiii crescuţi în prezenţa unei pisici par să dezvolte o mai mare empatie pentru cei din jur şi comunică mai uşor.

Ajută la reducerea tensiunii arteriale

Pisica este cea care te ajută să te calmezi şi să reduci tensiunea arterială. Recentele studii au arătat că la proprietarii care deţin o pisică există o scădere a tensiunii arteriale,în timp ce la cei care nu deţin niciun animal de companie,nu.  

Ajută la reducerea colesterolului şi a trigliceridelor

Dieta şi exerciţiile fizice ajută la reducerea colesterolului şi a trigliceridelor,dar şi dacă deţii o pisică. Un studiu canadian a arătat că la persoanele care au ca animal de companie o pisică,este redus nivelul colesterolului mai mult decât ar face-o unele medicamente.

 Ajută la reducerea anxietăţii şi a stresului  

Ritmul rapid al stilului de viaţă de astăzi,cu multă muncă şi mai puţină socializare,poate duce la apariţia anxietăţii. Interacţionarea cu un animal aduce plăcerea şi creativitatea înapoi în viaţa noastră. Grija pentru pisică te face să iei aminte la propriile griji şi astfel se reduce nivelul de anxietate şi de stres.

Reduce singurătatea

Dacă grupul de prieteni este mic,pisica poate ajuta la ameliorarea sentimentelor de singurătate. Dacă ai ajuns acasă şi casa este goală,la sfârşitul zilei,petrecerea timpului cu pisica poate ajuta la ridicarea stării de spirit. Suportul oferit de pisici poate încuraja interacţionarea cu alţi oameni.