Planta care întăreşte imunitatea

1 81252 original jpg jpeg

Apreciat pentru aroma sa deosebită, rozmarinul este un puternic antioxidant, antiseptic şi antiinflamator. Foloseşte-l dacă îţi doreşti un sistem imunitar rezistent, o circulaţie mai bună şi o memorie solidă!

Menţine sănătatea creierului

Rozmarinul stimulează sistemul nervos central, determină irigarea şi oxigenarea cerebrală, îmbunătăţind astfel memoria şi sporind capacitatea de concentrare. Este recomandat pentru prevenirea epuizării intelectuale, mai ales în perioada examenelor, pentru combaterea tulburărilor cognitive sau a demenţei. Toarnă o cană de apă fierbinte peste 2 linguriţe de rozmarin uscat şi lasă 5 minute la infuzat. Bea 2 căni în fiecare zi, cu 30 de minute înainte de mese.

Elimină stresul

Deoarece reduce nivelul cortizolului, uleiul de rozmarin ajută la eliminarea stresului cronic, la îmbunătăţirea stării de spirit şi la prevenirea apariţiei tulburărilor de anxietate. Pune 3-4 picături de ulei esenţial la încheietura mâinii sau în lampa de aromaterapie şi fă zilnic inhalaţii, minimum 5 minute.

Reglează tensiunea arterială

Tinctura de rozmarin este recomandată persoanelor care suferă de hipertensiune sau hipotensiune deoarece are capacitatea de a regla tensiunea arterială. O prepari din 10 grame de frunze uscate şi mărunţite, peste care adaugi 100 ml de alcool dulbul rafinat şi o laşi o săptămână la macerat. Ţine o cură de o lună în care iei zilnic câte 20-40 de picături de tinctură dizolvate într-un pahar cu apă.

Stimulează imunitatea

Graţie conţinutului ridicat de antioxidanţi şi substanţe bioactive, rozmarinul are o acţiune benefică asupra sistemului imunitar. Este folosită pulberea, care se obţine prin măcinarea plantei cu o râşniţă electrică. Iei ½ linguriţă de 4 ori pe zi, înainte de mese. O ţii 10-15 minute sub limbă, apoi o înghiţi cu apă.

Atenţie!

Remediile cu rozmarin sunt contraindicate femeilor gravide sau care alăptează. De asemenea, supradozarea poate produce stări de greaţă, crampe abdominale sau edeme pulmonare.