Plante care purifică aerul din casa ta

1 77831 original jpg jpeg

Plantele au fost folosite de secole pentru vindecare datorită proprietăţile lor medicinale, iar în prezent multe dintre ele sunt folosite în produse de înfrumuseţe. Dar, un beneficiu al plantelor pe care nu-l ştiu mulţi oameni este că purifică aerul. Tot ce trebuie să faci este să cumperi una dintre plantele care au această capacitate şi să o aşezi într-un colţ al casei.

Cercetătorii au demonstrat de-a lungul anilor puterea plantelor de apartament în ce priveşte capacităţile lor de purificare, deoarece transformă dioxidul de carbon în oxigen şi reglează calitatea aerului din interior prin eliminarea toxinelor din aer. În plus, studiile mai arată că aerul pe care-l respirăm în casele noastre poate fi de două până la cinci ori mai poluat decât aerul de afară.

Iată care sunt plantele care purifică aerul din casă!

Crinul păcii

Această plantă elimină din aer formaldehida, tricloretinul şi benzenul, particule care se eliberează de pe covor şi mobilier. Este o alegere minunată pentru dormitor. Nu este pretenţioasă, putând fi pusă şi într-un colţ întunecat. Cu toate acestea, este otrăvitoare pentru pisici şi câini, aşa că păstreaz-o undeva mai sus.

Planta-păianjen

Foarte uşor de întreţinut şi una dintre cele mai bune alegeri pentru apartamente este planta-păianjen. Ea necesită un nivel constant de lumină, aşa că o fereastră orientată spre nord, est sau vest este ideală. În plus, este complet sigură pentru animale. Planta-păianjen absoarbe benzenul, formaldehida, monoxidul de carbon şi xileniul din aer, potrivit New York Botanical Garden (NYBG).

Aloe vera

Este posibil să aveţi în casă această plantă. Aloe vera este o altă opţiune bună pentru dormitor, deoarece s-a dovedit că eliberează continuu oxigen pe parcursul nopţii, ajutând la îmbunătăţirea respiraţiei în timpul somnului. În plus, are efect asupra substanţelor toxice - formaldehida şi benzenul.

Smochin plângător

Un alt purificator de formaldehid, benzen şi tricloretilenă, smochinul plângător are nevoie de lumină puternică şi directă a soarelui pentru a rezista, precum şi de udare frceventă. Conform New York Botanical Garden (NYBG), una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă oamenii cu îngrijirea acestei plante de interior este faptul că se dezvoltă foarte mult.Recente

femeie la birou  foto   Shutterstock jpg
clickpentrufemei ro jpeg
Tarta cu legume  Sursa foto shutterstock 1980800048 jpg
Decoctul cu mai multe prebiotice decat chefirul  Sursa foto  shutterstock 2153597981 jpg
hygge jpg
meniu restaurant jpg
detergent lichid de vase jpg
nas infundat pe timpul noptii jpg
Tiramisu cu ceai matcha si kiwi  Sursa foto shutterstock 2287226011 jpg
dieta, creier, longevitate jpg
femeie fericita la birou jpg
Exercitiul simplu de Pilates care te ajuta sa slabesti  Sursa foto shutterstock 1922215715 jpg
Cafea cu pulbere de ciuperci medicinale  Sursa foto shutterstock 1453768808 jpg
Mini pizza rapida  Sursa foto shutterstock 351620420 jpg
culorile verii 2024 jpg
crampe musculare jpg
clickpentrufemei ro (8) jpg
3fYsLk00mMlZ009 SY0PoAAC7DQ Bd6KMwgrGLMAOi9X2fWgxhNf Yx5hyQH4tiLK5cc1YbNiIDh73VtLjYRNDRgjf1CJ8XoPA5vluitqBRefoH43N8UU39rMUMD5YfUCpp3r5uDwKY tQNsuI6oSj8
Uite aici top 3 idei de activități pe care le poți face alături de prietena ta cea mai bună într o sâmbătă după amiaza jpg
Top 5 locatii extraordinare de nunta pentru momentul tau de basm jpg