Plante care te ajută să alungi ţânţarii

1 67170 original jpg jpeg

Sezonul de vânătoare a ţânţarilor este în toi! Insecticidele or fi ele eficiente, dar pot fi toxice. De ce nu le-ai înlocui cu plante care nu numai că te scapă de neplăcuţii invadatori, dar îţi şi umplu casa cu mireasma lor?

Levănţica şi rozmarinul

Ţânţarii se dau bătuţi în faţa ghivecelor cu levănţică ori cu rozmarin. E adevărat că aceste plante atrag fluturii şi albinele,dar ambele au un miros care îi pun pe fugă pe ţânţari.

Regina nopţii,garofiţa şi petuniile

Serile plăcute pe care le petreci cu prietenii până târziu nu vor mai fi tulburate de bâzâitul unor musafiri nepoftiţi. Asta numai dacă ai avut grijă să aşezi în casă vase cu regina nopţii,garofiţe sau petunii. Parfumul lor va convinge ţânţarii să facă drum întors afară din locuinţă.

Citeşte şi:

Remedii naturale pentru pişcăturile de ţânţari

Tratează înţepăturile de insecte cu remedii "de casă"

Condimentele

Măghiran,mentă,cimbru,busuioc,mărar... Iată lista plantelor aromatice pe care te poţi baza că te vor scăpa de vizitatorii nepoftiţi. Cresc din abundenţă în balcoanele scăldate de soare. Aşa devin o adevărată armată vegetală împotriva „invadatorilor".

Lămâiul

Nimic mai ameninţător pentru ţânţari decât aroma lămâiului. Soiurile acide de lămâi sunt mai uşor de crescut în apartament şi formează şi o barieră olfactivă eficientă contra invaziei ţânţarilor. Cu cât este mai cald afară,cu atât lămâiul va emana un miros mai puternic.