Plante pentru somn odihnitor. Ce trebuie să ai la îndemână

dormire con piante sleep with plants 595x400 jpeg

Ai probleme cu somnul? Îţi este din ce în ce mai greu să te odihneşti? Atunci ai nevoie de nişte plante pentru somn odihnitor. Cele 6 sau 8 ore de somn pe noapte sunt importante pentru orice om. Când nu avem parte de ele, suntem încărcaţi cu energie negativă. Specialiştii recomandă să avem în casă plante care ne ajută cu somnul.

Plante pentru somn odihnitor - aloe vera

Purifică aerul şi induce odihna. Emite oxigen pe timpul nopţii fapt ce duce la un somn mai adânc. Îţi reface forţele pe timp de noapte. Puteţi ţine planta pe pervazul ferestrei pentru că are nevoie de mult soare. La rândul ei, „planta păianjen” are aceleaşi calităţi, reducând masiv impurităţile din aer.

Plante pentru somn odihnitor - gardenie

Mirosul ei de excepţie acţionează ca un somnifer. Florile apar periodic, dar ajută la o odihna de nota 10 pe timp de seară. Gardenia este folosită frecvent pentru tratarea insomniilor sau a anxietăţii.

Plante pentru somn odihnitor - iasomie

Este o plantă care relaxează şi induce somnul. Ajuta şi la îmbunătăţirea calităţii lui. Mireasma are proprietăţi sedative renumite şi reduce miscarea din timpul somnului.

Plante pentru somn odihnitor - iedera englezească

Indicată pentru persoanele care suferă de astm sau diverse alergii. Are capacitatea de a elimina mucegaiul, paraziţii şi microbii. Asigură un spaţiu ideal şi igienic de odihnă.

Plante pentru somn odihnitor - ”limba-soacrei”

Planta-şarpe, denumită şi „limba-soacrei” nu este pretenţioasă şi vă va face să aveţi un somn excelent. Are o calitate unică: furnizează în permanenţă oxigen proaspăt. Planta va face dormitorul un spaţiu aerisit şi curat.

Plante pentru somn odihnitor - crinul păcii

Este o superplantă care filtrează aerul de compuşi toxici: benzen, formaldehide etc. Amplasarea în camera de dormit asigură menţinerea umidităţii. E capabilă de a o spori cu până la 5%, element remarcabil mai ales în sezonul rece. Crinul păcii vă poate feri de momentele cu gâtul, cu nările sau cu ochii uscaţi. Are nevoie de o udare pe săptămână şi un loc umbrit.

Plante pentru somn odihnitor - valeriana

Cercetătorii susţin că simpla inhalare a mirosului va induce un somn odihnitor. Presărarea în cada de baie a câtorva petale de flori de valeriană vă va „lua cu mâna” tot stresul acumulat peste zi, notează naturallivingideas.com.

Plante pentru somn odihnitor - gerbera

Are flori viu colorate şi extrem de frumoase. Gerbera contribuie la puritatea mediului ambient. Eliberează oxigen pe tot parcursul nopţii şi asigură un aer proaspăt şi de bună calitate. Gerbera „curăţă” încăperea, fiind unul dintre cei mai eficienţi agenţi naturali antialergic.

Plante pentru somn odihnitor - lavanda

Mirosul fermecător creează o senzaţie de confort. Planta micşorează stresul şi reduce tensiunea arterială, astfel încât somnul va fi odihnitor şi profund. Are efect de scădere a mişcărilor rapide ale ochilor închişi pe timpul somnului care pot surveni atunci când visaţi.