Plante perfecte pentru casa ta

1 71328 original jpg jpeg

Valeriana este una dintre plantele perfecte şi care trebuie să se găsească în casă, nu doar pentru a face infuzie, dar şi pentru a te relaxa şi adormi mai repede.

În ultima perioadă adormi greu? Atunci,trebuie să iei măsurile necesare pentru a nu te confrunta cu insomnia. Poate ţi se pare normal să ai aceste tulburări de somn,dar dacă nu sunt controlate,îţi va fi din ce în ce mai greu să te concentrezi,lucru care nu te va ajuta când munceşti.Dar,din fericire,există mai multe lucruri pe care le poţi face pentru a combate această problemă şi să te odihneşti aşa cum trebuie. Plantele sunt perfecte pentru dormitor,plus că sunt eficiente şi oferă soluţie 100 %. Sunt cele care reduc stresul,elimină energiile negative din casăşi au proprietatea de a te ajuta să dormi mai bine.

Iată care sunt plantele perfecte pentru casă: Iasomia

Iasomia este o plantă exotică care are capacitatea de a induce un sentiment de calmare asupra corpului şi minţii. În plus,este perfectă pentru că influenţează calitatea somnului,dar şi pentru persoanele care suferă de anxietate. Depoziteazăaceastă plantă într-un colţ al camerei sau pe birou.

Lavanda

Lavanda este o plantă populară pentru proprietăţile aromatice şi relaxante pe care le posedă. De asemenea,este folosită în terapii pentru menţinerea sub control a anxietăţii şi pentru inducerea somnului. Prin mirosul pe care-l emană lavanda,este încetinit ritmul cardiac şi previne producţia de cortizol,care este cunoscut ca hormonul stresului.

Chiar dacă multă lume preferă să se folosească de ulei sau parfumul pe bază de lavandă,este recomandată frumoasa plantă,pentru că este mai eficientă.

Aloe vera

În Egipt este numită ”planta nemuririi”,deoarece a fost şi este folosită în scopuri medicinale. În plus,se spune că noaptea emite oxigen,lucru care ajută la îmbunătăţirea calităţii somnului.

Totodată,este uşor de întreţinut,pentru că nu are nevoie de o îngrijire specială. Depoziteaz-o în dormitor,într-un loc în care se poate bucura de soare.

Valeriana

Este o frumoasă plantă erbacee perenă cu flori roz sau albe,care emană un miros plăcut. Această plantă trebuie să fie depozitată într-un loc în care să se poată bucura de lumina soarelui,cel puţin 6 ore pe zi.

A fost folosită încă din secolul al XVI-lea ca ingredient activ în reţetele de parfumuri,dar mai târziu a început să fie folosită şi în ceaiuri şi tincturi pentru combaterea insomniei.

Calităţile relaxante ale valerianei au fost descoperite de medicul şi filosoful roman Galen,pe numele său Claudius Galenus din Pergam,fiind cel care o prescrie. Medicamentul pe bază de valeriană a fost un mare succes,deoarece parfumul acestei plante este extrem de eficient în tratarea tulburărilor de somn.

Credit foto:www.steptohealth.comRecente

Beneficiile și efectele negative ale soarelui asupra corpului jpg
Un zâmbet de milioane costă foarte puțin dar îți poate oferi foarte multe jpg
Fulgi sau lapte de ovaz in cafea  Sursa foto Shutterstock 1453749629 jpg
Tăierea părului îl face să crească mai repede  Shutterstock  jpg
a muri de bătrânețe  sursa foto   Shutterstock jpg
reflexoterapie palmara ok shutterstock 1270690045 jpg
Ce spune despre sanatatea ta culoarea menstruatiei  Sursa foto Shutterstock 2204663437 jpg
Obiecte toxice, potpourri, shutterstock jpg
Caini care se adapteaza usor la apartament, foto shutterstock jpg
Atentie la cheagurile de sange  Sursa foto Shutterstock jpg
clickpentrufemei screen post folBYP0ED0k unsplash jpg
foto caravana 2021 jpeg
slabesti dieta este importanta jpg
3 buchete de mireasă ce vor continua să fie populare și în 2023 jpg
De ce te prind serialele așa de tare Afla care sunt tehnicile de marketing care te fac să ți pierzi nopțile de dragul narațiunii preferate! jpg
Ai nevoie de un nou televizor în living room  Îți spunem noi cum să l alegi! jpg
Top 4 iphone hacks pe care nu le știai, dar de care ai nevoie jpg
Photo 1 @siora18 Unsplash jpg
Topuri și cămăși de damă care se potrivesc formelor mai rotunde jpg
Cum să alegi și să asortezi cizmele de toamnă perfecte jpg