Plante-talisman care aduc fericirea

1 74822 original jpg jpeg

Ca să-ţi meargă bine-n toate, împodobeşte-ţi casa cu flori. Şi nu cu unele alese la întâmplare, ci cu cele care alungă ghinionul şi atrag ca un magnet buna înţelegere.

Trandafirii pitici atrag energiile pozitive

Ai primit în dar un ghiveci cu trandafiri pitici (Rosa hybrid)? După ce florile s-au ofilit,nu arunca planta,căci ea înfloreşte din primăvară până-n toamnă. Reprezintă un soi hibrid care poate fi cultivat şi în glastră. Se încadrează perfect pe pervazul ferestrei,deoarece are înălţimea limitată. Soiuri precum Red Minimo,Starina,Sorcerer nu depăşesc 40 de centimentri în înălţime. În ciuda dimensiunilor mici,se spune despre aceste flori că au o influenţă benefică asupra stării noastre generale şi că atrag energiile pozitive.

Floarea de ceară înseamnă armonie

O plantă despre care se spune că aduce armonie şi fericire în cuplu este floarea de ceară (Hoya carnoasa). Mai este cunoscută şi sub denumirea de Lacrimile Maicii Domnului. Are florile de formă stelată,cu petale cărnoase,ca de ceară,albe sau roz-pal,dispuse sub forma unor umbreluţe. Florile emană un parfum unic şi secretă picuri dintr-un lichid dulce. Plante nu are nevoie de îngrijire specială,fiind suficient să o uzi o dată pe săptămână vara şi s-o aşezi într-un loc unde razele soarelui să nu cadă direct pe frunze. Pentru că este o liană,îi trebuie un suport pe care să se caţăre.

Bambusul alungă răul

Bambusul norocos (Dracaena sanderiana) dă o pată de culoare locuinţei tale şi este uşor de întreţinut. Conform principiilor Feng Shui,în casa unde există bambus îşi vor face loc numai lucrurile bune,iar membrii ei vor fi feriţi de probleme. Planta,originară din Asia,atrage fericirea şi te protejează de rău. Poate să se dezvolte în apă,în pământ şi în lână minerală. Există peste 1.400 de specii de bambus. Unele înfloresc anual,altele mai rar,iar câteva fac primele flori la un secol de la plantare.

Menta, veselie şi sănătate

Cu frunzele ei de formă ovală şi cu vârfuri ascuţite,menta este renumită pentru proprietăţile ei calmante şi sedative. Puţini ştiu însă că planta dispersează energia negativă,împrospătează aerul din locuinţă şi atrage bucuriile. Prin urmare,ţine menta în dormitor sau în locurile din casă unde familia se adună zi de zi. Pe lângă faptul că este o plantă cu multe beneficii pentru sănătate,se spune despre mentă că este utilă împotriva vrăjitoriilor,invidiei celor din jur şi că atrage belşugul.

Calathea,planta care se roagă

Dacă vrei ca în casa ta să domnească liniştea şi toţi membrii familiei tale să fie fericiţi,înfrumuseţează-ţi locuinţa cu o calathea (Calathea). I se mai spune şi planta-păun,graţie frunzelor alungite,cu diferite modele. Coloritul frunzelor încântă prin nuanţe de roşu închis,verde,crem şi alb-gălbui. Originară din pădurile umede ale Americii Centrale,floarea mai este cunoscută şi ca planta care se roagă,căci la întuneric frunzele se apleacă unele peste altele,ca şi cum ar fi nişte mâini împreunate.

Crinul păcii, pentru linişte interioară

Este o plantă tropicală,rezistentă,de o frumuseţe aparte,care creşte îndeosebi în America de Sud,Polinezia şi Asia,în zonele umede de-a lungul lacurilor,râurilor. Crinul păcii (Spathiphyllum) este numit şi fericirea femeilor,căci se crede că aduce linişte interioară şi dragoste. Se spune că în familiile unde scandalurile sunt la ordinea zilei,planta se ofileşte. Preferă solurile bine drenate şi,deşi are nevoie de lumină pentru a creşte,nu-i prieşte să stea în bătaia soarelui.

Busuiocul, planta norocului

Cunoscut şi sub denumirea de buruiana dragostei,busuiocul este o plantă apreciată în bucătărie. Pentru că în tradiţia populară românească se spune că busuiocul este o plantă sacră,aducătoare de noroc şi că îmbunătăţeşte starea de spirit,poţi s-o cultivi atât în ghivece,cât şi în grădină. Există şi credinţa potrivit căreia,pus la icoană sau în grinda casei,busuiocul aduce linişte în casă şi pace între cei aflaţi sub acelaşi acoperiş.