Ponturi să-ţi educi căţelul

1 46153 original jpg jpeg

De modul în care îl vei educa în primele săptămâni depinde cum va fi câinele pe viitor: un răsfăţat care roade tot sau un prieten ascultător.

Apariţia unui căţel în casă e un prilej de bucurie pentru toatăfamilia,dar după primele pete pe covor devine foarte clar că micuţulpatruped are nevoie urgentă de nişte lecţii de comportament.

Dacă vei şti cum să-l educi în primele săptămâni,vei primi orecompensă pe măsură:un câine ascultător,căruia i-ai creat deprindericorecte.

Când e mic, du-l la oliţă

Cât este mic, căţelul nu înţelege că există locuri potrivite şi locurinepotrivite pentru a-şi face nevoile. Iar tu nu vei putea ieşi tot timpul cu el afară,deoarece urinează des. De aceea, fă-l să înţeleagă care e locul destinat pentru acest scop.

Odată ales locul, du-l acolo imediat ce s-a trezit, după ce a mâncat sau după o porţie de joacă. Pe timpul nopţii, amenajează o zonă în care îşi poate face nevoile (în baie sau pe balcon).

Hrăneşte-l la ore fixe

Stabileşte un program de masă cu ore fixe, hrăneşte-l în fiecare zi la aceeaşi oră, dar niciodată înainte de culcare. După un sfert de oră ,ia-i vasul, chiar dacă nu a mâncat tot.

Oferă-i recompense

Recompensează-l de fiecare dată când face ce trebuie, dojeneşte-l când greşeşte şi vorbeşte cu el cât mai des, astfel încât va recunoaşte imediat tonul vocii. Nu folosi niciodată bătaia ca soluţie.

TRUC

Ca să-l înveţi să ceară afară când vrea să facă pipi, agaţă un clopoţel lângă uşă, la o înălţime accesibilă căţelului, şi fă-l să sune de câteori ieşiţi, repetând „mergem la pipi”. După o săptămână-două, foloseşte doar expresia, dar nu atinge clopoţelul, lasă-l pe el. Dacă face asta, arată-ţi entuziasmul şi recompensează-l.Recente

planta de gradina iarna jpg
Bebelus care plange  jpg
vitamina D jpg
Filme de Craciun de evitat cand esti cu copiii  Sursa imagine shutterstock 1868925283 jpg
sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece  Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate  jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic  jpg
shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021  sursa   Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg
Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg
Insula Queimada, din Brazilia jpg
foto  jpg
Ce stiluri de design interior sunt in tendinte pentru amenajarea bucatariei jpg
Cum sa ti mentii urechile curate in mod corect  Sursa imagine shutterstock 1689079585 jpg