Ponturi simple pentru îndepărtarea rapidă a murdăriei

1 68368 original jpg jpeg

Pierzi mult timp încercând să îndepărtezi o pată de pe covor? Sau nu ştii cum să scapi de mirosul neplăcut din bucătărie? Încearcă una dintre aceste metode şi curăţenia va fi floare la ureche.

Pentru cuptorul cu microunde

Este foarte greu să-l cureţi,mai ales atunci când în interior sunt resturi de mâncare uscată. O metodă rapidă şi eficientă este să pui o linguriţă de bicarbonat de sodiu într-un vas termorezistent cu apă. Adaugă o jumătate de lămâie stoarsă şi dă drumul la cuptor pentru un minut şi jumătate. După ce s-a scurs timpul nu deschide uşa pentru 5 minute. Aburul rezultat va înmuia murdăria,care se va curăţa ulterior foarte uşor cu ajutorul unei lavete.

Pentru coşul de gunoi

Chiar dacă ai spălat recipientul pentru gunoi,mirosul neplăcut continuă să persiste. Tot ce trebuie să faci este să tai o lămâie în jumătate şi să freci pereţii vasului cu aceasta. Aroma sa plăcută va îndepărta orice alt miros.

Pentru covoare şi mochete

Ai vărsat un pahar de vin roşu pe covor? Pune bicarbonat de sodiu din belşug pe pată şi lasă-l să acţioneze pentru 10 minute. Aspiră pulberea şi toarnă peste pată o soluţie jumătate apă,jumătate oţet. Freacă pata timp de câteva minute cu ajutorul unui burete,iar covorul va fi ca nou.

Pentru geamuri

Rămân umbre pe geam după ce le ştergi? Poate din cauză că nu ai folosit laveta care trebuie. Înlocuieşte-o cu pagini de ziar,iar geamurile vor rămâne curate ca lacrima.

Pentru hotă

Petele de ulei de pe hotă ies cu mare greutate şi multă perseverenţă. Secretul îndepărtării lor este chiar uleiul. Îmbibă un burete cu ulei vegetal,iar petele vor dispărea ca şi cum nu ar fi fost.

Citeşte şi:

Află de ce e bine să usuci hainele în casă

Ele îţi aduc norocul în casă