Porumbei la pervaz. Cum să îi îngrijeşti pe “cerşetorii” de la geam

porumbei la pervaz jpeg

Aveţi porumbei la pervaz? Mai ales odată cu venirea sezonului rece şi cu împuţinarea resurselor de hrană din natură, porumbeii se orientează tot mai mult către casele oamenilor, pentru a primi de mâncare. Dacă le daţi, ei îşi vor forma un obicei din a vă vizita din nou şi din nou, în fiecare zi.

Porumbeii sunt teritoriali. Ei se obişnuiesc să revină în locul de unde au primit odată mâncare,loc în care aşteaptă,ca nişte “cerşetori”,până primesc. Astfel că,dacă vreţi să aveţi nişte prieteni constanţi,nu-i dezamăgiţi.

Dacă le puneţi zilnic,pe pervazul ferestrei,firimituri de pâine,seminţe de cereale (grâu,orez,linte),chiar făină de mălai,ei vor deveni păsările voastre de companie,chiar dacă sălbăticite şi independente.

Le mai puteţi da fructe,mixuri deja preparate de experţi sau hrană paletată industrializată. Nu le oferiţi pâine procesată sau resturi de alimente prăjite,deoarece se intoxică foarte repede. Porumbeii ar mânca aproape continuu. După ce îşi umplu guşa,aşteaptă până se digeră,apoi o pot lua de la capăt.

Porumbei la pervaz - cum trebuie să fie apa

Apa trebuie să fie curată şi să o aibă mereu la dispoziţie,mai ales după ce mănâncă. Le puteţi pune şi apă,într-un bol,dacă este bine ancorat şi nu apare posibilitatea de a fi luat de vânt sau răsturnat.

Specific pentru aceste păsări este că au o inteligenţă uimitoare,fiind de multe ori parte a unor studii ştiinţifice importante. Porumbelul şi porumbiţa formează o pereche solidă,durabilă,fiind păsări monogame.

Se mai poate spune că această pasăre zboară distanţe foarte mari,poate chiar şi 1.000 km pe zi. Penajul diferă de la specie la specie,aşa cum se întâmplă şi cu greutatea şi capacitatea de zbor.

Porumbei la pervaz - Frigul şi pisicile,cei mai mari duşmani ai lor

Dezavantajul sezonului rece,pentru porumbei,nu constă doar în împuţinarea hranei. Frigul în sine este un mare duşman al acestor zburătoare,ei putând să moară degeraţi. Un alt mare duşman al lor sunt pisicile.

Din păcate,porumbeii nu pot fi ajutaţi atunci când au probleme sau se îmbolnăvesc. Câteva dintre afecţiunile periculoase ale porumbeilor sunt trihomonoza,coccidioza şi salmoneloza.

Trebuie totuşi avută grijă cu aceste boli. Dacă prima dintre ele este întâlnită într-o anumită formă (produsă de alt gen de Trichomonas) şi la oameni,cea de-a treia,salmoneloza,este foarte uşor de transmis la noi,producând afecţiuni digestive grave.

Aşteptăm întrebările dvs. la adresa:urgente_veterinare9331@yahoo.com

Cele mai deştepte rase de câiniRecente

Samsung sau iPhone Iată ce telefon ți se potrivește mai bine în funcție de nevoile tale de zi cu zi! jpeg
par carut jpg
caine, fructe, cirese jpg
Ochi hazel jpg
shutterstock 418125508 jpg
Piele sanatoasa, fructe jpg
Sapunuri care alunga insectele tantarii  Sursa foto Pixabay jpg
masina de spalat vase jpg
lampi led unghii jpg
cumsedepisteazacanceruloral jpg
shutterstock 1746013364 jpg
exfoliant fata xpertbeauty jpg
Pleci la shopping  5 lucruri pe care sa le alegi cu maxima atentie jpg
shutterstock 1433984846 jpg
7 moduri mai putin stiute prin care iti protejezi rinichii  Sursa foto shutterstock 1922026235 jpg
Tort de ciocolata cu cirese  Sursa foto shutterstock 1459193222 jpg
femeie care nu slăbește  sursa   Shutterstock jpg
casa bântuită  foto   Shutterstock jpg
Pui souvlaki  Sursa foto shutterstock 1145156660 jpg
rochii elegante jpg