PRACTIC Bicarbonatul face minuni în casă!

1 46371 original jpg jpeg

Petele de calcar şi rugină, mucegaiul, mirosul neplăcut din cameră... Sunt probleme pe cât de frecvente, pe atât de uşor de tratat cu ajutorul unei substanţe aflate la îndemâna oricui: bicarbonatul de sodiu.

Casa este locul în care te relaxezi după o zi de muncă sau în care petreci clipe frumoase alături de cei dragi. De aceea,curăţenia este importantă nu numai pentru aspect,ci şi pentru sănătatea celor care locuiesc în ea. Poţi utiliza produse de curăţare din comerţ care costă sau poţi recurge la metode naturale eficiente şi aproape gratis.

Ideal pentru eliminarea mirosurilor urâte

Bicarbonatul de sodiu este un bun odorizant. Nu numai că elimină mirosul urât,dar îl şi neutralizează. Un vas cu bicarbonat de sodiu pus în frigider,în cuptorul cu microunde (când nu îl foloseşti),lângă litiera pisicii sau chiar lângă coşul de gunoi îndepărtează cu succes mirosurile neplăcute. Poţi să-l presari pe mobilă şi pe mochetă,laşi să acţioneze 15 minute şi apoi îl aspiri. Astfel vei avea în casă un miros plăcut de curăţenie.

Protejează materialele textile

O jumătate de ceaşcă de bicarbonat adăugată în maşina de spălat ajută la curăţarea mai eficientă a hainelor. Pune câte un vârf de cuţit cu bicarbonat peste orice articol,de la materiale fine până la saci de dormit sau încălţăminte de iarnă. Dacă vrei să-ţi menţii covoarele frumoase cât mai mult timp,prepară într-un vas de plastic o pastă formată din 100 grame bicarbonat de sodiu şi maxim 20 grame ulei volatil aromat (în funcţie de cât de vechi este covorul). Lasă amestecul să stea peste noapte iar a doua zi întinde-l cu ajutorul unei cârpe pe toată suprafaţa covoarelor,laşi să acţioneze 20-25 de minute şi apoi clăteşti cu ajutorul unui burete îmbibat cu apă curată.

Îndepărtează petele greu de scos

Fă un amestec din bicarbonat cu apă şi ai produsul ideal de curăţat pentru aragaz,chiuvete,cadă,toaletă,gresie,faianţă sau vase din metal. Dacă adaugi suc de lămâie sau oţet,efectul este şi mai puternic. Se poate folosi şi pentru a îndepărta micile „opere de artă” realizate cu creionul pe tapet sau pe perete.

Bine de ştiut:

Pentru a desfunda ţevile,tornă întâi o ceaşcă de bicarbonat de sodiu,apoi adaugă mai multe căni de apă fierbinte şi lasă la înmuiat o oră. În loc de apă poţi folosi oţet. Petele proaspete de unsoare şi ulei din garaj pot fi îndepărtate prin frecare cu bicarbonat de sodiu.Recente

Ratatouille Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele foto  Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion sursa  Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG
40 de ani jpg
Pensule machiaj jpg
Supa de linte Sursa foto shutterstock 309501530 jpg
Ce sa nu faci cand ai buzele crapate Sursa foto shutterstock 1846727497 jpg
manichiura 3D 2023 shutterstock 1720295548 jpg
canapea si flori shutterstock 204510988 jpg
cadouri de casa noua shutterstock 755663365 jpg
Mituri despre igiena feminina Sursa foto shutterstock 1254137329 jpg
Mancare fructe bautura jpg
Curatenia d eprimavara Sfaturi utile 624621179 jpg
Prajitura mozaic cu biscuiti Sursa foto shutterstock 2017645007 jpg
avocado jpg