PRACTIC Când schimbi obiectele din casă?

1 46458 original jpg jpeg

„Lasă, că mai merge folosită câteva luni”, îţi spui uitându-te la perna care mai are încă o formă. Ştiai însă că obiectele din casă trebuie schimbate regulat, şi nu doar atunci când nu mai pot fi folosite?

Ştim cu toţii lecţia că periuţa de dinţi trebuie schimbată o dată la trei luni. Ne-au repetat-o stomatologii în reclame,ne-au pus şi postere în cabinete şi pe stradă. Doar,doar să pricepem. Şi am înţeles. Ce nu ni se spune suficient de des este că şi celelalte obiecte din casă trebuie înlocuite o dată la câteva luni,şi nu doar atunci când chiar nu mai putem face ceva cu ele.

Le foloseşti frecvent? Le arunci mai des!

Regula e simplă:cu cât foloseşti mai des un obiect,cu atât trebuie schimbat mai des. Aşa că nu mai aştepta ca perna sau salteaua să-şi schimbe de tot forma şi să nu mai ai un somn liniştit din cauza lor. Propune-ţi ca măcar o dată pe an să cumperi o pernă nouă,iar la maximum zece ani să schimbi salteaua. Şi aşa,ar trebui să le cureţi regulat:perna trebuie spălată cel puţin lunar,iar salteaua,la câteva luni.

Buretele de vase şi săptămâna

Prosoapele de baie,de bucătărie,bureţii de vase şi cârpele de praf adună cu hărnicie microbi şi oricât de mult le-ai curăţa,tot nu le dezinfectezi suficient de mult. Înlocuieşte la o săptămână-două bureţii,la câteva luni,cârpele de praf,iar prosoapele la unu-doi ani. Obiectele la care ar trebui să ai foarte mare grijă sunt cele care intră în contact cu pielea ta,cum ar fi pensulele de machiaj şi aplicatoarele de fond de ten sau de pudră. Bun,sfatul este să le cureţi după fiecare folosire şi la o săptămână să le treci printr-un jet puternic de apă. Dar cine este atât de riguroasă? Astfel,nu-ţi mai rămâne decât să le înlocuieşti la câteva luni.

Nu se înlocuiesc,doar se curăţă săptămânal:

-tastatura;-mouse-ul;-telefonul;-căştile de la calculator.