PRACTIC Cum să-ţi faci singură un parfum

1 46928 original jpg jpeg

Urmând trei paşi simpli, poţi deveni propriul tău parfumier. La sfârşitul procedeului, vei putea purta un parfum unic, creaţie personală.

Pe aceeaşi temă

Ce parfum ţi se potriveşte

Ai nevoie de:uleiuri esenţialesau uleiuri parfumate,alcool pur,apă distilată,o sticluţă cu atomizor,un recipient din sticlă sau din plastic,glicerină. Iată ce trebuie să ştii şi ce ai de făcut:

1.Formula de bază pentru orice parfumeste 15-30% ulei esenţial (lavandă,vanilie,iasomie,ylang ylang,trandafiri etc.),70-80% alcool pur (cum ar fi vodca) şi 5% apă distilatăsau apă de izvor îmbuteliată. Poţi înlocui uleiul esenţial cu ulei simplu,parfumat,care e mai ieftin şi mai la îndemână.

2.Joacă-te cu aromele alese de tine,până obţii una care să-ţi placă.Amestecă uleiurile esenţiale într-un vas de plastic sau din sticlă,astfel încât să ajungi la o combinaţie preferată. Apoi,combină ¼ de pahar de vodcă cu 5 picături dintr-un singur tip de ulei sau din combinaţia făcută de tine.În funcţie de cât de puternic vrei să fie parfumul,poţi lăsa mixtura la păstrare timp de 48 de ore sau chiar o lună.

3.După ce a stat la păstrare un anumit timp,adaugă în acel amestec câteva linguriţe de apă distilată,astfel încât mirosul să nu fie prea puternic pentru simţul tău. Pentru ca parfumul să reziste mai mult,adaugă în el şi o linguriţă de glicerină.

Ştiai că parfumul îţi poate schimbastarea de spirit? Ţine cont de următoarele ponturi,atunci când îţi creezi propriul parfum:

-Mirosul de iasomie sau de lavandă reduce anxietatea şi relaxează

-Mirosul de portocală sau de ylang ylang are efect benefic asupra stărilor de nervozitate

-Mirosul de santal sau de grepfrut energizează

-Mirosul de rozmarin sporeşte încrederea de sine

-Mirosul de trandafir şi de bergamotă uşurează simptomele depresiei

-Mirosul de mentă ajută memoria