PRACTIC Cum să-ţi prepari cea mai bună cafea

1 46577 original jpg jpeg

Cafeaua este una dintre micile plăcerizilnice ale noastre. Pentru a ne bucura din plin de aroma şi de gustul ei,putem urma sfaturile lui Laurenţiu Achim,unul dintre cei mai cunoscuţisommelieri din România.

Unde trebuie ţinută cafeaua?

Ca să te bucuri din plin de gustul şi aroma cafelei,trebuie să o păstreziîntr-un recipient cu închidere etanşă,pe care să îl depozitezi într-o zonărăcoroasă (frigider) sau chiar congelată. Astfel,aroma originală se va păstrapentru mai mult timp.

Cum o pregăteşti?

Temperatura apei nu trebuie să depăşească 92 grade Celsius (când apabolboroseşte,nu când dă în clocot). Altfel,cafeaua se va arde şi va avea ungust amar. La o ceaşcă de cafea,se recomandă o cantitate de 10 grame,iartimpul de infuzare nu trebuie să depăşească un minut. Dacă prepari cafeaua laibric,este bine să o laşi la infuzat maximum două minute. Cafeaua trebuieconsumată în circa 30 de minute de la preparare. După acest interval,ea îşi vaschimba gustul.

Cafeaua şi momentele zilei:

DimineaţaLa micul dejun se recomandă o cafea tare,preparată la ibric sau la filtru. Opoţi consuma alături de un suc de portocale proaspăt stoarse.

Se poate bea o cafea în combinaţie cu lapte (cappuccino sau latte macchiato).

Asocierea cu băuturi alcoolice este recomandată seara. Se poate consuma obăutură digestivă pe bază de cafea şi cognac.

Mirosul original al boabei de cafea neprăjite seamănă cu cel al mazării verzi?