PRACTIC E vremea pentru curăţenia de toamnă

1 46686 original jpg jpeg

Profită de zileleînsorite de octombrie! Sunt numai bune să faci curăţenia de toamnă,pentru cădacă încep ploile şi frigul,îţi va fi mai greu.

Întâi şi-ntâi,verifică dacă geamurile şi uşile se închid bine (dacă sunt probleme,cheamă un meştersă le repare),aeriseşte instalaţiile de încălzire,verifică garniturileinstalaţiilor sanitare şi aruncă lucrurile inutile adunate pe balcon sau încămară. Dacă ai sobe,cheamă un coşar să verifice hornurile,n-ai vrea ca MoşCărciun să-şi rupă vreun picior sau să nu poată intra cu sacul cu daruri pentrucă e hornul înfundat!

Planul de bătaie

În funcţie demărimea apartamentului/casei,ca un adevărat conducător de oşti,fă-ţi o listăcu operaţiunile pe zile. Unele încăperi îţi iau mai mult timp decât altele.Curăţenia se începe de sus în jos,şi de la cea mai îndepărtată încăpere spreuşa de la intrare.

"Bătălia"începe cu spălatul tocăriei,geamurilor,perdelelor. Adună apoi pânzele depăianjen,şterge tavanele,lustrele,sobele sau ţevile de calorifer.

Aspiră binecovoarele,curăţă-le cu soluţie specială şi lasă-le la aerisit.

Bucătăria – regimspecial

Pune la înmuiat totce se poate demonta şi curăţa de la aragaz:tăvile,grătarul,butoanele.Goleşte frigiderul,dezgheaţă-l şi spală sertarul şi rafturile. Scoate tot dindulapuri,aruncă produsele care au expirat,spală toate vasele. Vasele de Jenapot fi fierte în apă cu sodă,dar nu aplica acest tratament oalelor de inox.

Fă ordine încămară,verifică borcanele cu dulceţuri,zacuscă şi murături.

Dacă ai curte

Strânge mobilierulde grădină. Scurge bine de apă furtunul cu care uzi grădina,rulează-l şipune-l într-un loc ferit de îngheţ. Izolează cişmeaua ca să o fereşti deîngheţ,pregăteşte arbusţii sensibili pentru iernat învelindu-i în hârtie şifolie protectoare