PRACTIC Jakob te învaţă cum să găteşti

1 46971 original jpg jpeg

Jakob Hausmann, un elveţian şcolit în ale bucătăriei, autor a trei cărţi de bucate şi patron al restaurantului Mica Elveţie, ne dă în fiecare săptămână două reţete uşor de preparat acasă. Iată ce puteţi încerca azi.

Cotlete de viţel alla Valdostana

Ingrediente:4 bucăţi cotlete de viţel,4 bucăţi şuncă crudă,150 g brânză sau gorgonzolla,un ou,o lingură făină,pesmet,50 g unt,sare,piper

Mod de preparare:fiecare cotlet se despică orizontal,până la os,ca un buzunar. Brânza se taie fâşii,în 4 părţi egale,fiecare învelindu-se într-o felie de şuncă. Aceste rulade se aplatizează puţin,apoi se introduce fiecare în buzunarul unui cotlet. Cu bătătorul de carne se bat bine marginile,pentru a închide buzunarele. Se condimentează cu sare şi piper,se trec apoi prin făină,ou şi pesmet,apoi se prăjesc în unt.

Cordon bleu cu sos de merişoare

200 g champignons,150 g gălbiori,50 g ciuperci shiitake,două cepe,o linguriţă unt,două linguri pătrunjel,4 bucăţi carne,ulei,sare,piper. Pentru sos:3 linguri marmeladă de merişoare,250 g vin roşu sec,o lingură amidon,una de piper verde,una de smântână.

se toacă ceapa,se căleşte în untul încins,se adaugă ciupercile tăiate cuburi şi se înăbuşă până se evaporă tot lichidul. Se condimentează,se adaugă pătrunjelul. Bucăţile de carne se despică exact ca un portofel şi se umplu cu amestecul de ciuperci,se închid cu scobitori,se condimentează pe toate părţile,apoi se prăjesc. Pentru sos:marmelada se pune într-o tigaie,se stinge cu vinul roşu şi se leagă sosul cu amidon. Se adaugă piperul,se finisează cu smântâna şi se condimentează cu sare şi piper.