PRACTIC Pune ordine în cămară!

1 46567 original jpg jpeg

Te plângi de lipsa spaţiilor de depozitare din casă? Ţi se par prea mici cămara şi debaraua? Cu siguranţă, a venit vremea să le reorganizezi! Dar să vedem cum.

Pe aceeaşi temă:

Cele 5 reguli ale unui dressing perfect

Aparate utile în bucătărie

Amenajează!

Pentru că spaţiul trebuie să fie uşor de întreţinut,o pardoseală care poate fi spălată cu mopul este soluţia ideală şi în cămară. Gresia sau linoleumul sunt pe primul loc în preferinţe. Aerisirea spaţiului este obligatorie,pentru că te scapă de mirosul neplăcut sau de igrasie.

Dacă debaraua ori cămara ta nu au fereastră,un ventilator îţi poate fi de folos. Iar dacă este înzestrată cu o uşă care se închide cât mai etanş,umezeala şi mirosurile din bucătărie nu vor pătrunde,astfel încât lucrurile depozitate nu vor fi afectate.

Compartimentează!

În funcţie de obiectele pe care vrei să le păstrezi,ai nevoie de rafturi,dulăpioare şi cutii. Aranjează lucrurile în funcţie de frecvenţa cu care le foloseşti:zilnic,periodic,anual.

Le poţi ordona şi pe categorii sau pe tipuri de activitate,important este să fie cât mai funcţional aranjate. Ţine conservele cu eticheta spre exterior!

Verifică regulat valabilitatea!

Din când în când,verifică termenele de valabilitate ale produselor depozitate. Aşază-le pe rafturile din faţă pe cele perisabile,cât sunt în garanţie. Dacă nu le vezi când deschizi uşa,s-ar putea să stea acolo mult şi bine după data de expirare.

Păstrează ordinea!

O încăpere ordonată este de două ori mai spaţioasă,pe când una în care nimic nu e la locul lui îşi pierde complet utilitatea. Încearcă să pui mereu lucrurile la locul lor,după ce nu le mai utilizezi şi cere membrilor familiei să facă la fel.

Rezervă-ţi periodic o zi pentru curăţenie şi aruncă lucrurile pe care nu le mai foloseşti,pentru a face loc altora.

Şi cămară,şi debara

Dacă ai o cămară de dimensiuni mari,o poţi transforma într-un spaţiu cu destinaţie mixtă. Aici poţi păstra alimentele mai puţin perisabile,conservele şi proviziile,eliberând astfel dulapurile din bucătărie. Pe un raft separat,poţi depozita produsele de curăţat şi detergenţii.