PRACTIC Trucuri pentru o casă parfumată

1 46560 original jpg jpeg

Nu ai nevoie de parfumuri sintetice sau deodorante pentru a te bucura de un aer proaspăt şi înmiresmat în locuinţa ta! Poţi obţine acelaşi efect bazându-te pe clasicele reţete naturale.

Aeriseşte frecvent

Este prima condiţie care trebuie îndeplinită pentru a avea o casă înmiresmată. Ideal e să aeriseşti câte cinci minute la fiecare oră. Dacă nu stai acasă în timpul zilei,aeriseşte câte o jumătate de oră dimineaţa şi seara. Deschide două ferestre înacelaşi timp,pentru a face un pic de curent de aer. Dacă foloseşti un aparat de aer condiţionat,spală sauschimbă frecvent filtrele.

Parfumează fără să poluezi

Uită de deodorantele sintetice şi foloseşte reţetele tradiţionale pentruparfumarea casei:

-

-

Prepara-ţi singură un amestec de plante şi mirodenii. Pentru o aromă fructată,usucăfelii şi coji de lămâie,grepfrut sau portocală. Pune-le într-un bol,alăturide un baton de scorţişoară şi câteva seminţe de anason. Dacă nu-ţi placparfumurile prea puternice,usucă petale de florisau pune petale într-un bolcu apă.

Foloseşti sau nu beţişoare parfumate?

Dacă îţi plac,foloseşte-le. Nu le aprinde însă niciodată într-un loc închis,cinumai în curent de aer. Alege-le pe cele mai puţin parfumate şi aeriseştefrecvent.

Dar uleiuri esenţiale?

Optează pentru cele 100% naturale. Foloseşte-le cu atenţie,deoarece au efecteputernice. Nu pune mai mult de şase picături de ulei în difuzor (nu folosi o lampă de aromaterapie,pentru că uleiurile îşi schimbă compoziţia în contact cu o sursă de încălzire).

Iată câteva din cele mai folosite:

-lemongrass – purificator

– antiseptic,relaxant