PRACTIC Vă dăm 4 reţete de sărbătoare

1 46885 original jpg jpeg

Aşa că, renunţaţi la semipreparate sau la mâncăruri gata cumpărate şi pregătiţi-vă în casă bucatele. Jakob Hausmann, specialistul Click! în arta culinară, vă dă patru idei de reţete.

Muşchi de porc în mantie de Crăciun

Ingrediente:800 g muşchi de porc,o linguriţă de sare,piper,ulei,100 g amestec de fructe uscate,50 g stafide,două linguri coniac sau suc de portocale,două linguri de apă,75 g bacon,500 g foitaj,un gălbenuş,o lingură smântână

Mod de preparare:pentru umplutură:peste peste amestecul de fructe uscate se toarnă coniacul sau sucul de portocale şi apa,se lasă să se marineze,acoperit,1-2 ore,până se absoarbe tot lichidul şi se umflă fructele. Apoi se toacă mărunt. Se condimentează carnea,se prăjeşte în ulei.

Foitajul se întinde cu sucitorul în formă dreptunghiulară,de circa 3 mm grosime. La mijlocul foii de aluat se dispun feliile de bacon,deasupra se întinde masa de fructe uscate,apoi se aşază muşchiul şi se înveleşte cu aluatul.

Muşchiul astfel pregătit se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se unge cu gălbenuş. Din marginile tăiate se decupează figurine fantezii şi se lipesc drept ornament pe aluatul în care este învelit muşchiul. Se lasă la cuptor 25-30 min,apoi se tranşează în felii potrivite.

Barchete cu steluţe

două andive,6 frunze de varză roşie,200 g sfeclă roşie,300 g caşcaval,o linguriţă muştar,o priză scorţişoară,două linguri oţet,4 linguri smântână,sare,piper

frunzele de andivă se dispun ca nişte barchete pe farfurie. Din varză,sfeclă şi caşcaval se decupează figuri în formă de stele şi de inimioare şi se aşază pe frunzele de andive.

Pentru sos,se amestecă muştarul cu scorţişoara,sarea şi piperul,apoi se adaugă oţetul şi smântâna,amestecând continuu. Înainte de servire,se stropesc barchetele cu acest sos.

Vin fiert

o sticlă de vin roze,200 g zahăr,o portocală,5 cuişoare,6 steluţe de badian (anason stelat),două bucăţi scorţişoară,câteva boabe de piper uşor strivite,cardamom

pentru sirop,se fierbe 200 ml vin roze cu zahărul,coaja de portocală şi mirodeniile timp de 2-3 minute,se lasă să se răcească,apoi se trece prin sită. În fiecare pahar se toarnă 3-4 linguri din acest sirop,apoi se umple paharul cu vin roze.

Supă de varză cu lămâie

200 g varză albă,o ceapă,o lingură unt,200 g cartofi,800 ml supă clară de legume,o jumătate de lămâie,2-3 linguri vodcă,100 ml smântână,sare,piper,25 g jambon crud,6 felii de pâine

varza se taie fin şi se înăbuşă în unt,la un loc cu ceapa tocată. Se adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe,se stinge cu supa de legume. Se lasă să fiarbă 30-40 minute,se adaugă coaja de lămâie,vodca şi smântâna.

Pentru decor,se adaugă jambon prăjit în unt şi se serveşte cu pâine toast decupată în formă de stele.



Recente

ÔÇ×Inneun geudaero ui pibu, meikeop eopsi!ÔÇØ sau de ce frumuset╠ªea i╠éncepe cu un ten curat  JPG
Cheesecake cu mango  Sursa foto shutterstock 1358799743 jpg
Jeff Bezos  foto   Profimedia jpeg
Curry de spanac  Sursa foto shutterstock 2191623761 jpg
smiling woman looking camera while dusting kitchen jpg
clickpentrufemei ro kowon vn R3KYh1a3xfU unsplash jpg
Tarta cu mango  Sursa foto shutterstock 256127164 jpg
Dovlecei gratinati  Sursa foto shutterstock 1761536825 jpg
CPF (1) jpg
Tarta de afine  Sursa foto shutterstock 1806091114 jpg
clickpentrufemei (3) jpg
Chec cu dovlecei  Sursa foto shutterstock 110261372 jpg
2897 jpg
Cheesecake cu lamaie la pahar  Sursa foto shutterstock 464383022 jpg
wooden bowl with raw red long grain jasmine white rice rough background jpg
Clatite americane cu spanac  Sursa foto shutterstock 1956818695 jpg
Tort Raffaello  Sursa foto shutterstock 556387186 jpg
Poza de cover  Importanta asigurarii de calatorie in strainatate Ce trebuie sa stii inainte de a pleca Barbat, aeroport, coridor, laptop, rucsac jpg
Supa crema de spanac  Sursa foto shutterstock 1900603345 jpg
Cum sa selectezi telefoanele mobile pentru fotografii uimitoare ghid complet jpg