Prea ocupată pentru un animal de companie? Alege o ţestoasă!

1 51676 original jpg jpeg

Potrivite pentru persoanele foarte ocupate, care vor să aibă un animal de casă fără pretenţii, broasca ţestoasă de acvariu este o alegere bună.

Mănâncă legume şi fructe

În lume există nu mai puţin de 240 de specii de broaşte ţestoase şi cele mai multe se hrănesc diferit. De aceea,atunci când cumperi o broască ţestoasă,e bine să întrebi un veterinar ce fel de meniu i se potriveşte. Pe lângă acest meniu,o mai poţi hrăni cu fructe şi legume roşii,salată,alge,dar şi bucăţi de carne de mânzat,viermişori,râme sau peşti mici.

Are nevoie de un acvariu „spaţios”

Bazinul pe care-l alegi pentru ea trebuie să fie îndeajuns de mare,astfel încât să aibă loc să înoate în voie. Cât timp este pui (până la trei ani),acvariul e bine să aibă o capacitate cuprinsă între 60 şi 100 de litri,apoi între 500 şi1000 de litri. Temperatura apei din bazin ai grijă să nu fie mai mică de 23 de grade Celsius sau mai mare de 26 de grade. În caz contrar,ţestoasa îşi reduce activitatea şi nu mai mănâncă. Ca apa să fie mereu curată,cumpără un filtru pentru acvariu.Ultravioletele,bune pentru carapace

La 60 de centimetri deasupra acvariului,e indicat să existe o lampă cu ultraviolete,care să funcţioneze câteva minute pe zi,de trei ori pe săptămână. Broasca ţestoasă are nevoie de această sursă de ultraviolet pentru a-şi acoperi necesarul zilnic de vitamina D3,cu rol în dezvoltarea şi protejarea carapacei.