Pregăteşte-ţi casa de vară

1 47452 original jpg jpeg

Se pare că vara aceasta va fi una dintre cel mai călduroase din ultimii ani. Ai timp să faci pregătirile necesare pentru a te bucura de confort, măcar la tine acasă.

Curăţă filtrele de aer condiţionat

Vara este mai uşor de suportat cu un aparat de aer condiţionat. Are nevoie de curăţare sau de înlocuirea filtrelor de două ori pe an. Altfel,praful adunat se răspândeşte în încăpere şi îţi cauzează multe probleme de sănătate.

Păstrează în casă o temperatură confortabilă,dar nu foarte scăzută. Pe lângă factura mare la electricitate,poate accentua unele suferinţe cum sunt alergiile şi răcelile,printre altele.

Dacă nu îţi permiţi un aparat de aer condiţionat,un ventilator poate fi o opţiune excelentă.

Fără covoare

Covoarele sunt utile iarna,dar odată cu venirea căldurii nu prea îşi mai au rostul. Fără covoare,poţi să ştergi mai des parchetul de praf.

Cum ţii soarele "sub control"

Perdelele groase, din materiale naturale şi deschise la culoare,reflectă căldura şi menţin o temperatură scăzută în locuinţă.

Obloanele sau rulourile închise pe parcursul zilei sunt o altă soluţie eficientă. O noutate o reprezintă foliile transparente pe care le poţi lipi pe partea exterioară a geamurilor,pentru a reflecta căldura.

Partea bună este că acestea nu-ţi blochează vederea şi poţi admira în continuare peisajul.

Încearcă să găteşti mai mult fără foc

Căldura este insuportabilă în bucătărie pe timpul verii,iar dacă pui la socoteală şi umiditatea care apare când găteşti,nu prea-ţi face plăcere să stai acolo.

Soluţia? Mâncăruri „la rece”. Salatele şi platourile cu gustări şi supele reci sunt ideale în acest sezon în care mâncarea fierbinte nu prea îşi are locul.

Dacă nu te poţi lipsi de aragaz,instalează o hotă şi orientează-te spre reţetele cu timp de preparare scăzut.

Poţi,de asemenea,să foloseşti mai des cuptorul cu microunde,pentru încălzit mâncarea.