Produse de curăţare făcute-n casă

1 85491 original jpg jpeg

Apa oxigenată dezinfectează toaletă

Poţi folosi apa oxigenată pentru a dezinfecta toaleta. Torni 200 ml de apă într-un vas, adaugi 200 ml de apă oxigenată şi amesteci bine. Pentru un miros plăcut, pui 5 picături de ulei esenţial de pin. Cu ajutorul unui burete cureţi toată suprafaţa vasului de toaletă şi laşi soluţia să acţioneze 10-15 minute.

Bicarbonatul de sodiu curăţă parchetul

În cazul petelor greu de scos de pe parchet poţi folosi un amestec de bicarbonat de sodiu cu apă oxigenată. Aplici în zona cu probleme şi laşi să acţioneze câteva minute, apoi speli bine cu un burete curat. Aceeaşi soluţie este eficientă pentru eliminarea mirosurilor neplăcute din casă.

Uleiurile esenţiale împrospătează aerul

Ai nevoie de alcool dublu rafinat, de apă distilată (apă plată) şi câteva picături de uleiuri esenţiale. Amesteci 60 ml de alcool, 20 ml de apă, 10 picături de ulei esenţial de portocale, 10 picături de ulei esenţial de lavandă. Laşi amestecul într-un flacon închis la culoare şi bine astupat, ferit de lumină, 2 săptămâni, timp în care amesteci din când în când. Apoi îl foloseşti pentru reîmprospătarea aerului, puvlerizând în toată casa.

Zeama de lămâie şterge petele de grăsime

Pentru pete de grăsime care se formează în interiorul cuptorului cu microunde, ai nevoie de o soluţie eficientă şi rapidă. Amesteci într-un vas de sticlă 2 căni cu apă şi un sfert de cană de zeamă de lămâie. Pui vasul în cuptor şi încălzeşti 8-10 minute. Aburii vor dezintegra particulele de grăsime de pe pereţii cuptorului şi, la final, vei putea curăţa totul uşor, cu un burete de vase.

Oţetul de vin elimină mucegaiul

Datorită proprietăţilor antimicrobiene ale oţetului, acesta este eficient în eliminarea mucegaiului. Torni oţet într-un recipient cu pulverizator, dai pe zona cu mucegai şi să laşi să acţioneze o oră. Apoi ştergi cu o cârpă umedă. Poţi adăuga şi ulei esenţial, pentru a atenua mirosul puternic. Aeriseşti bine încăperea.

Sarea de masă absoarbe grăsimea

Sarea de masă este eficientă în curăţarea suprafeţelor pe care s-a impregnat grăsimea. Aceasta acţionează şi ca un dezinfectant. Presari sare pe suprafeţele vizate, laşi 10-15 minute şi apoi cureţi cu o cârpă umedă. Este important să cureţi bine şi apoi să stergi cu o cârpă uscată, până rămâne suprafaţa perfect uscată.



Recente

Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg