Proprietăţile curative ale ghimbirului

1 67312 original jpg jpeg

Ghimbirul este una din plantele menţionate din secolul I în scrieri religioase, precum Talmud. Alături de piper şi vin este specificată ca plantă medicinală benefică pentru întregul organism.

Ghimbirul este una din plantele menţionate din secolul I în scrieri religioase,precum Talmud. Alături de piper şi vin este specificată ca plantă medicinală benefică pentru întregul organism. Ghimbirul este un agent antiinflamator,folosit de mii de ani pentru a uşura durerile artritei reumatice. Această plantă uimitoare acţionează blocând formarea chimicalelor inflamatorii în organism.

Proprietăţile curative ale ghimbirului – pudra de ghimbir în capsule te scapă de greţuri,vomă,ameţeli sau vertijuri

În cadrul tratamentelor homeopate,această plantă a atras atenţia multor medici. Varianta pudra in capsule poate fi un remediu excelent pentru mai multe afecţiuni. Greaţa la mişcare este una din ele,la 90% din cazuri planta a dat rezultate pozitive. 2-4 capsule înainte de călătorie şi alte 2 capsule de ghimbir în fiecare oră luam cel mai mic semn de deranjament la stomac. Călătoriile cu maşina,trenul,avionul sau vaporul pot fi uşurate cu această plantă benefică.

Peste 75% din cazurile de stări de rău şi vomă de dimineaţă sunt eliminate cu capsule de ghimbir. Între 3 şi 8 capsule luate dimineaţa cu odihnă înainte de a coborâ din pat sunt suficiente pentru a îndepărta starea de rău. Iar în timpul zilei 3-5 capsule mai pot fi luate fără probleme.    

Cura de 2-4 capsule de ghimbir pe perioadă mai lungă elimină vertijurile şi ameţelile. Ameţelile de la călătoriile cu trenul sau maşina,dar i vertijurile din diverse motive dispar prin consumul regulat de capsule de ghimbir sau rădăcină de ghimbir.

Proprietăţile curative ale ghimbirului – folosit în tratamente capilare,refă-ţi frumuseţea capilară cu ghimbir

Ghimbirul este folosit cu succes în tratamente capilare,pentru creşterea părului şi dispariţia mătreţei. Chinezii aplicau un decoct cu ghimbir acolo unde existau probleme de căderea a părului masivă. Se rade rădăcina proaspătă de ghimber,se adaugă alcool (o parte de ghimber la 10 părţi de alcool) şi se înmoaie în decoct vată cu care se masează zona afectată. După jumătate de oră se clăteşte cu apă călduţă.

Pentru dispariţia mătreţei se rad 30 de grame de rădăcină de ghimbir şi împreună cu o mână de flori de muşeţel se leagă într-un săculeţ din pânză. Se scufundă săculeţul în 3,75 de ml de apă distilată sau apă de ploaie şi se pune la fiert timp de 10minute. Se lasă la răcit şi se pune într-o sticlă la păstrare. Se foloseşte după spălare,se pun 15-30 de grame şi se lasă în păr fără a se clăti.

Pentru uşurarea sciaticii şi a durerilor reumatoide se prepară un decoct cu care se unge sciatica şi zonele cu probleme. Este bine să cereţi sfatul medicului. Se rade o bucată de rădăcină de ghimbir proaspătă,se aşază terciul într-o pânză şi se stoarce sucul într-un vas. Se amestecă cu ulei de susan în cantităţi egale,la nevoie se pune mai mult ulei. Se masează zonele afectate.    

Proprietăţile curative ale ghimbirului – durerile artritei reumatoide dispar prin consumul regulat de ghimbir proaspăt

Pentru gazele stomacale sau intestinale se prepară un ceai din o bucată mică de rădăcină de ghimbir şi apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de 10 minute şi se consumă imediat după masa care a cauzat gaze. Rădăcina poate fi feliată pentru a-şi face efectul mai repede.

5 grame de ghimbir proaspăt,amestecat în mâncare sau în lichid de 3 ori pe zi,face ca durerile din cauza artritei reumatoide să dispară. Efecte secundare pe cure lungi de 2 ani nu s-au înregistrat,deci planta este foarte sigură. Ghimbirul neutralizează acizii inflamatori din fluidul articulaţiilor,ajutând astfel ca cei suferinzi să scape de durerile insuportabile. Umflăturile şi inflamaţiile mai mari pot fi tratate cu 50 de grame de ghimbir proaspăt pe zi,în aproximativ 3 luni durerile scad complet,iar umflăturile parcă nici nu ar fi fost.