Recomandări pentru folosirea argilei

1 70501 original jpg jpeg

Pentru că are puteri deosebite în tratamentul multor boli, argila este cunoscută în bătrâni ca fiind „pământul care vindecă“. Trei tipuri de argilă sunt mai folosite în medicina alternativă: caolinul, argila albă şi argila verde. Iată câteva recomandări pentru folosirea argilei!

Argila poate fi folosită pe cale orală sau în aplicaţii locale. Este foarte important ca înainte de a utiliza remedii pe bază de argilă,să consulţi medicul fitoterapeut.

Recomandări pentru folosirea argilei– bună pentru probleme gastrice

Tratamentele cu argilă au arătat proprietăţi eficiente în stimularea de mucus din stomac şi ajută la menţinerea elasticităţii lui.

Amestecă două linguriţe cu argilă şi apă plată. Lasă să stea câteva ore şi apoi amestecă din nou. Înainte de masă,ia jumătate din argilă şi bea-o cu un pahar de apă.

Atenţie!Dacă ai antecedente de ocluzii intestinale şi constipaţii cronice,nu e indicat să consumi argilă decât cu acordul medicului specialist.

Recomandări pentru folosirea argilei – eficientă în problemele articulare

Împachetările cu nămol de argilă sunt,de altfel,prescrise în numeroase staţiuni termale,pentru a remedia problemele cu articulaţiile. Însă argila poate fi folosită şi acasă în tratamentul durerilor de la nivelul articulaţiilor.

Fă cataplasme reci cu argilă,dacă vrei să calmezi durerile cauzate de o entorsă,spre exemplu. Cataplasmele cu argilă aduc beneficii pentru sănătate şi în cazul artrozei,cu condiţia ca argila să fie încălzită.

Recomandări pentru folosirea argilei – eficientă în problemele dermatologice

„Pământul vindecător“ este o soluţie de tratament şi în cazul leziunilor de pe piele. Aplicaţi un strat subţire pe piele,în zona cu rană. Dacă ai tenul gras şi la fel şi părul,urmează un tratament cu argilă verde,pentru că aceasta reduce excesul de sebum.

În cazul în care te confrunţi cu pete şi zone pe piele foarte uscate,arse,aplică pe ten argilă albă. Aceasta este indicată în remedierea pielii uscate şi fragile şi a părului ars şi devitalizat.

Argila albă este des utilizată şi ca talc în pudra pentru calmarea iritaţiilor de scutec ale bebeluşilor.

Foarte important! Argila nu poate fi refolosită.