Redescoperă-ți timpul liber: Cele 3 moduri prin care te poți relaxa

Viața cotidiană aduce cu sine o agitație constantă în viețile fiecăruia dintre noi. Cu siguranță, te-ai regăsit adesea în următoarea imagine: mers la lucru, întors acasă, treburi casnice, eventual urmărirea știrilor sau a unei emisiuni preferate, dormit și apoi repetarea acestui ciclu în fiecare zi.

image

Dacă te afli în această situație, este foarte posibil să simți o anumită oboseală psihică și fizică ce te încarcă. Este semnalul clar că ai nevoie de o pauză meritată, în care să-ți acorzi timp pentru relaxare și refacere, atât pentru corp, cât și pentru mine.

Iată câteva moduri prin care poți atinge o stare profundă de relaxare:

Fă mișcare zi de zi 

Indiferent dacă ai un job activ, care presupune multă mișcare zilnică, sau petreci mult timp la birou, este important să acorzi atenție exercițiilor fizice. Orice formă de mișcare contribuie la menținerea sănătății și a stării de bine. Poți opta pentru activități precum alergatul, înotul, voleiul sau pur și simplu pentru plimbările în aer liber timp de 60 minute. Orice metodă ai alege de-a face mișcare, privește-o ca pe o sursă de energie și relaxare. În timpul în care te vei conecta cu natura, vei observa că stresul și neliniștea zilnică se diminuează treptat.

Mergi regulat la un centru spa

Un alt lucru important este să acorzi prioritate timpului petrecut la spa. Fie că alegi să te răsfeți cu un masaj relaxant sau să te bucuri de beneficiile unui jacuzzi de interior, este important să faci acest lucru în mod regulat. Aceste experiențe au abilitatea de a relaxa în totalitate mușchii corpului. Pe măsură ce mușchii tăi se destind, vei simți o relaxare profundă și o ușurare semnificativă. Dacă vrei să-ți amenajezi propriul spa acasă, o poți face prin intermediul FionaSpa, locul în care vei găsi diverse modele de jacuzzi. 

Specialiștii afirmă că există o strânsă legătură între oboseala fizică, care adesea se manifestă prin dureri de spate, și starea mentală a individului. Prin urmare, stresul și anxietatea pot afecta mintea și corpul în mod semnificativ. Beneficiile unui jacuzzi sunt diverse, dar iată câteva dintre ele care ți-ar putea fi de folos:

  • îmbunătățirea sănătății pielii
  • ameliorarea stresului
  • relaxarea musculară
  • alinarea durerilor cronice 
  • timp de relaxare 
  • eliminarea toxinelor din corp.

Dar, cu toate acestea, înainte de a utiliza un jacuzzi sau un centru spa, este recomandat să consulți un medic, cu atât mai mult dacă deja te știi cu câteva afecțiuni medicale, pentru a te asigura că este potrivit pentru tine. 

Citește o carte cu un titlu care te captivează

Cititul aduce cu sine o serie de beneficii semnificative pentru dezvoltarea ta personală, dar și pentru sănătatea ta cognitivă. Studiile susțin că cititul poate fi una dintre modalitățile prin care poți scăpa de stres. Așadar, firul narativ al unei cărți care te captivează creează în corpul tău acel hormon al plăcerii, care te ajută să te relaxezi. Bineînțeles, mai sunt și alte câteva beneficii importante, cum ar fi:

  • Dezvoltarea empatiei 
  • Îmbunătățirea concentrării
  • Înțelegerea părții sociale 
  • Antrenarea creierului 
  • Dezvoltarea vocabului și a cunoștințelor 
  • Îmbunătățirea somnului. 

Indiferent de câte beneficii are cititul asupra omului, acest mod de relaxare este o adevărată investiție pe termen lung care poate aduce avantaje semnificative. 

Prin urmare, momentele de relaxare și pauza reprezintă intervale semnificative în viața fiecăruia dintre noi. Investește în propriul tău bine și în starea ta de sănătate, alocând timp pentru a cultiva mulțumirea. În timpul acestor intervale de respiro, îți poți contura o listă a lucrurilor pentru care te simți recunoscător. Fie că alegi să practici recunoștința, să te dedici lecturii, să faci mișcare sau să te răsfeți cu o experiență la spa, acordă prioritate sănătății tale și bunăstării trupului tău. 

Sursă foto: fionaspa.ro



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg