Revino în formă cu ajutorul masajului miofascial!

Eliberarea miofascială este o terapie fizică folosită adesea pentru a trata sindromul durerii miofasciale.

image

Acesta din urmă se manifestă printr-o durere cronică cauzată de sensibilitatea țesuturilor miofasciale, unele care înconjoară și susțin mușchii din întregul corp. Dar de terapia miofascială pot beneficia și persoanele care acuză dureri și tensiune musculară și o capacitate deficitară de mișcare.

Citește și Masajul relaxează și calmează durerile musculare, dar uite ce reacţii adverse poate da!

Fascia este un țesut moale conjunctiv, o rețea asemănătoare pânzei de păianjen, care susține toate celulele, țesuturile și organele corpului. Fascia furnizează forță, sprijin, elasticitate și amortizare organismului uman și face parte din toate structurile corpului: țesuturi, organe, vase de sânge, nervi etc. Crescând mobilitatea fasciala, putem influența în mod pozitiv toate funcțiile organismului. Pe de altă parte, o rigiditate fascială poate duce la rupturi musculare sau de ligamente și fracturi. O fascie afectată poate cauza pierderea flexibilității, tulburări de mers, dislocare de organe, oboseală și accelerează procesul de îmbătrânire. Mușchii și fascia (miofascia) sunt inseparabili unul de altul: funcționează împreună și se îmbolnăvesc împreună. Ca atare, trebuie tratați împreună.

Cum funcționează terapia miofascială?

Terapia miofascială are ca scop corectarea unor tensiuni musculare și se face în sala de kinetoterapie, cu scopul de a completa recuperarea pacientului. Influențând structurile fasciale, terapia are efect de durată și poate trata dureri cronice care nu-și găsesc rezolvare prin alte metode. Mai mult, tehnicile miofasciale nu au contraindicații, putând fi folosite în toate tipurile de dureri, traumatisme, afecțiuni ale coloanei vertebrale, ale articulațiilor sau neurologice.

Terapia are ca scop reducerea durerii prin diminuarea tensiunii din punctele declanșatoare. Cu toate acestea, localizarea durerii la un anumit punct declanșator este un lucru dificil. Din acest motiv, terapia miofascială este adesea folosită pe o zonă largă de mușchi și țesut, mai degrabă decât în puncte individuale.

image

Cum se face masajul?

Terapeutul va masa ușor miofascia și va simți zonele rigide. Miofascia normală ar trebui să se simtă flexibilă și elastică. Prin urmare, terapeutul va masa și întinde ușor zonele care se simt rigide, pentru a elibera presiunea și etanșeitatea. Procesul se repetă de mai multe ori pe același punct declanșator până când terapeutul simte că tensiunea este complet eliberată.

Cine poate beneficia de eliberarea miofascială?

Principalii beneficiari ai acestui tip de terapie sunt pacienții cu sindrom de durere miofascială (afecțiune cronică ce afectează țesutul conjunctiv care acopera mușchiul, manifestându-se prin durere musculară). Persoanele care suferă de dureri de cap cronice pot găsi, de asemenea, o soluție prin terapia miofascială. Masarea ușoară a mușchilor gâtului și ai capului poate reduce durerile de cap. Unele persoane cu insuficiență venoasă, care apare atunci când sângele se acumulează în venele profunde ale piciorului, pot fi, de asemenea, candidați pentru eliberarea miofascială.

Care sunt riscurile acestui tip de masaj?

Specialiștii asigură că eliberarea miofascială prin masaj are foarte puține riscuri. Fie că apelezi la acest tip de masaj pentru a te relaxa sau pentru a scăpa de durerile musculare, terapia miofascială este o soluție fără efecte secundare neplăcute. Cu toate acestea, masajul miofascial nu este ideal pentru persoanele care prezintă arsuri sau răni dureroase, au fracturi, oase rupte sau fragile, suferă de tromboză venoasă profundă sau urmează tratament pentru subțierea sângelui.

@shutterstock



Recente

ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg
Gogosele cu frisca  Sursa foto shutterstock 1889970016 jpg
Paste Fettucine Alfredo  Sursa foto shutterstock 2202348275 jpg
Sensibiltate dentara  Scapa de dureri  Sursa foto shutterstock 1051409183 jpg
silueta jpg
masina de spalat vase jpg