Redu durerea de spate fără a lua pastile

1 73970 original jpg jpeg

De cele mai multe ori, după ce ajungi acasă de la muncă te confrunţi cu durere de spate. Acest lucru se întâmplă deoarece stai multe ore pe scaun fără să te ridici.

Durerea,în orice parte a corpului,duce la disconfort şi te împiedică să-ţi faci activităţile zilnice. În plus,se spune că durerea de spate este una dintre cele mai grave tipuri de durere,deoarece spatele este cel mai solicitat:îndoirea,mersul pe jos,statul în picioare şi altele.

Principalele cauze ale durerii de spate sunt:

-Stilul de viaţă nesănătos;-Postura incorectă;-Sistemul osos slăbit;-Infecţii ale ligamentelor osoase;-Leziunea.De obicei,durerea de spate o tratezi luând analgezice. Dar pastilele respective pot fi dăunătoareorganismului,mai ales dacă sunt luate pe termen lung. În schimb,iată câteva sfaturi care te ajută să combaţi durerea foarte uşor.

Râzi

Dacă practici activităţi distractive şi care te fac să râzi,va creşte nivelul de endorfine în organism,care,la rândul lor,reduc durerea de spate. Este cunoscut faptul că râsul are beneficii asupra sănătăţii.

Citeşte şi:6 lucruri despre care nu ştiai că sunt contagioase

Evită stresul

Stresul provoacă întărirea muşchilor spatelui,cauzând durere. Prin reducerea stresului este ameliorată inflamaţia.

Masaj

Masajul ajută la îmbunătăţirea fluxului sangvin de la nivelul muşchilor spatelui şi reduce durerea. Mergi la centre spa o dată pe săptămână pentru o sesiune de masaj profesional.

Citeşte şi:Topul medicamentelor care pot afecta rinichii

 Practică exerciţii fizice  

Dacă durerea de

este suportabilă,încearcă să faci exerciţii fizice uşoare regulat. Antrenamentul fizic ajută la îmbunătăţirea circulaţiei sângelui în organism şi stimulează producţia de endorfine,care reduc durerea.

Aplică gheaţă pe zona afectată    

Poţi să aplici gheaţă pe zona care te doare. Acest lucru ajută la reducerea inflamaţiei şi a durerii eficient.

Credit foto:www.boldsky.com