Reîmprospătează aerul din casă cu ajutorul plantelor

energiile negative din casă jpeg

Ştiai că poţi scăpa de mirosurile neplăcute din casă cu ajutorul plantelor? Şi asta nu este tot. Bicarbonatul de sodiu te scapă de mirosurile cauzate de mucegai sau de fumul de ţigară.

Scorţişoara reîmprospătează aerul

Ştiai că un aliat de nădejde în lupta cu mirosurile neplăcute din dormitor,din bucătărie sau din camera de zi este scorţişoara? Nu trebuie decât să presari câte puţin din acest condiment într-un vas cu apă fiartă.

În câteva minute,mireasma se va răspândi rapid în încăpere,reîmprospătând aerul. Tot în aceeaşi apă mai poţi presăra şi câteva coji de portocală sau de lămâie. Totodată,un buchet de flori de levănţică sau de busuioc,presărate într-un colţ al camerei,vor face minuni,căci absorb mirosul de tutun.

Şi bicarbonatul absoarbe mirosul neplăcut

Un alt ajutor de nădejde ca să-ţi reîmprospătezi casa este bicarbonatul de sodiu. Pui un vas cu bicarbonatîn frigider sau,dacă ai pisică,lângă litiera. La fel de eficient este şi dacă-l presari pe covor,îl laşi să acţioneze timp de un sfert de oră,după care freci cu o perie înmuiată în apă caldă.

Un astfel de vas poate fi pus şi în baie,unde,de multe ori,se întâmplă să nu existe aerisire directă,ceea ce favorizează apariţia mirosului de mucegai.

Pentru a îndepărta mucegaiul din baie,este bine să montezi şi ventilator. Ca să preveniţi apariţia aromelor neplăcute din frigider,este indicat să păstrezi toate alimentele în caserole sau în vase acoperite.

Curăţă perdelele cu sare

Fumul de ţigară,praful,mirosurile provenite de la mâncăruri se imprimă cu uşurinţă în perdele,în covoare şi în lenjerie! De aceea,ca aerul să nu devină închis,este indicat să cureţi covoarele de cel puţin două ori pe lună.

Lenjeriile trebuie schimbate cât de des poţi,iar perdelele trebuie spălate lunar. Atunci când le speli,poţi folosi şi un mic truc al bunicii:pune puţină sare în apă,căci vor arăta ca noi.

Mai citeşte şi:

Transformaţi-vă casa în SPA

Exfoliante preparate în casă