Riscurile obezităţii la câini şi pisici

1 68220 original jpg jpeg

Ştiaţi că un animal din două este expus riscului obezităţii, iar procentul acestui fenomen este în creştere? Află care sunt riscurile obezităţii la câini şi pisici!

Supraponderabilitatea şi obezitatea sunt frecvente în rândul câinilor şi pisicilor,predispun la o varietate de boli,reducându-le durata de viaţă. Pierderea în greutate implică restricţii privind aporturile energetice alimentare în combinaţie cu o creştere a nivelurilor de activitate. De cele mai multe ori restricţiile de hrană ca parte a dietei le determină pe animale să înceapă să cerşească sau să caute resturi. De aceea,de cele mai multe ori,este afectată relaţia dintre proprietar şi câinele ori pisica sa,propietarul renunţând treptat la hrana potrivită animalului.

Demarat în 2015,programul international de reducere a greutatii Satiety a implicat 1325 de câini şi pisici din 27 de ţări,şi a generat rezultate excepţionale:pentru 97% dintre animalele implicate s-a observat o reducere a greutăţii,iar în 81% dintre cazuri nu au manifestat senzaţie de foame între mese. De asemenea,89% dintre proprietarii de câini şi 90% dintre proprietarii de pisici s-au declarat mulţumiţi sau foarte mulţumiţi de efectele programului.

În România,din februarie 2015 până în prezent,în parteneriat cu medicii veterinari şi cu proprietarii câinilor şi pisicilor,programul Satiety a contribuit la îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru 206 câini şi pisici,care au pierdut în total 204 kg.

“Cu cât creşte nivelul de trai şi cu cât ne ataşam mai mult de pisica ori câinele nostru,o să fim în stare să le oferim mai multe. Trăim vremuri în care suntem foarte mult plecaţi şi câinele sau pisica stau foarte mult singuri,astfel că nivelul de activitate este redus. Dragostea noastră pentru ei este mare,aşa că încercăm să compensăm cu altceva. Cu mâncare,sau ce le place,iar asta clar duce spre obezitate.”,spune medicul veterinar Rodica Ţugui,implicată în program din Bacău.

Mai multe informaţii despre cum îţi poţi ajuta prietenul necuvântător să slăbească găseşti pe platforma www.slabestesanatos.satiety.ro.