Ritualul Cleopatrei pentru o piele perfectă

1 77283 original jpg jpeg

De cele mai multe ori, eşti constrânsă, din cauza timpului, să alegi mereu duşul, în locul băii în cadă, aşa cum ţi-ai dori. Este indicat să faci baie o dată pe săptămână deoarece reduce stresul, iar adăugarea unor ingrediente potrivite îţi lasă pielea catifelată. Este timpul să te răsfeţi cu o baie bine-meritată:

Baia Cleopatrei (lapte şi miere)

Cleopatra nu este vestită doar pentru că a fost regina Egiptului, ci şi pentru frumuseţea sa legendară, pe care şi-o menţinea cu ajutorul băii cu lapte.

Nu ai nevoie de multe ingrediente pentru a-ţi răsfăţa pielea, poţi încerca cea mai simplă reţetă pentru a te îmbăia:

Ingrediente:

2 căni (0,5 litri) de lapte

8 linguri de miere

6 linguri de sare de mare

O lingură de bicarbonat de sodiu

10 picături de ulei esenţial de vanilie

Umple cada cu apă caldă. Adaugă sarea de mare şi bicarbonatul de sodiu în apă. Dizolvă mierea într-un bol cu apă fierbinte. Apoi, adaugă în bol laptele şi picăturile de ulei esenţial. Pune amestecul în cadă.

 Mierea are proprietăţi antibacteriene şi te ajută să scapi de acnee, iar laptele hidratează pielea.

Baia cu migdale

Uleiul de migdale este bogat în vitaminele E, A şi B, fiind excelent pentru corp. Îţi lasă pielea catifelată şi luptă împotriva procesului de îmbătrânire.

Ingrediente:

8 linguri ulei de migdale

1 lingură esenţă de vanilie

4 linguri de miere

30 grame gel de duş

1 albuş de ou

Pune toate ingredientele într-un bol, apoi încorporează amestecul treptat în apa din cadă. Amestecă cu putere conţinutul cu apa, pentru a crea bule.

Baia cu rozmarin

Rozmarinul are proprietăţi antioxidante, ajutând pielea să se menţină într-o stare bună. Sarea de mare detoxifică şi exfoliază pielea.

Ingrediente:

2 căni sare de mare

8 linguri bicarbonat de sodiu

3 linguri de rozmarin proaspăt, mărunţit

10 picături ulei esenţial de lămâie

3 linguri coajă de lămâie rasă

Într-un bol, combină sarea de mare cu bicarbonatul de sodiu. Apoi, adaugă uleiul esenţial, rozmarinul şi coaja de lămâie. Adaugă amestecul rezultat în cadă, iar excesul, pune-l într-un borcan, pentru a-l utiliza în viitor.

Sursa foto: pinterest.com