Ritualuri matinale pentru o zi reuşită

1 79980 original jpg jpeg

Cum începi ziua are o mare influenţă asupra modului în care te simţi restul zilei. Ridicându-te din pat în ultimele secunde, bând o cafea mai mult din mers şi alergând pentru a nu întârzia la muncă, nu vei reuşi să ai o stare de spirit foarte bună şi nici o zi excelentă.

În schimb, iată ce ar trebui să faci ca să începi ziua în cel mai bun mod:

Odihneşte-te

Un somn calitativ este vital pentru o zi bună. Dacă obişnuieşti să dormi mai puţine ore pe noapte decât ai nevoie, este timpul să-ţi schimbi acest obicei. Suntem cu toţii diferiţi: unii ne simţim bine şi cu patru ore de somn, alţii cu nouă, însă recomandate sunt 7-8 ore de somn.

Trezeşte-te cu 10 minute mai devreme

Dacă îţi este greu să te trezeşti dimineaţa, evită să te ridici din pat în ultimul moment. Cel mai bine ar fi să te trezeşti cu 10 minute înainte de a suna alarma ceasului. În acest fel vei avea suficient timp ca să te pregăteşti şi pentru a începe ziua într-un mod mai relaxant şi fără probleme.

Mănâncă micul dejun

Se spune adesea că micul dejun este cea mai importantă masă din zi, lucru care este foarte adevărat. Prima masă din zi trebuie să fie foarte nutritivă, mai bogată în alimente care să-ţi ofere energie. Ce zici de un bol de iaurt cu fulgi de ovăz? Smoothie-urile sunt, de asemenea, o modalitate excelentă de a include fructe şi legume în alimentaţie.

Pregăteşte-te pentru a doua zi de seara

Pentru a evita aglomerarea a doua zi dimineaţa, pregăteşte de seara:

-    Planul pentru activităţile de a doua zi: nu durează mai mult de 10 minute ă faci un plan cu activităţile pe care trebuie să le îndeplineşti a doua zi. Aici ne referim la aspectele legate de locul de muncă. Acest lucru te va ajuta să ai o zi mult mai organizată şi să lucrezi eficient.

-    Ţinuta pentru a doua zi: evită să stai dimineaţa în faţa dulapul ca să te hotărăşti cu ce să te îmbraci în ziua respectivă. Cel mai bine ar fi să-ţi pregăteşti hainele de seara, aşa poţi economisi 10 minute şi să dormi.

-    

dacă obişnuieşti să îţi iei de mâncare la muncă pentru masa de prânz, ce zici dacă o pregăteşti de seara? Mâncarea pe care ţi-o prepari tu este mult mai sănătoasă, plus să astfel renunţi să mai dai banii pe alimente nesănătoase.