Salonul scandinav, de la simplitate la natur

1 71126 original jpg jpeg

Stilul scandinav se caracterizează prin sobrietate, fiind definit de culori clare şi o amenajare simplă, poate şi pentru că aici iernile sunt foarte lungi, iar zilele puţin luminoase.

Aşa cum era de aşteptat,lemnul este omniprezent,în toate nuanţele de blond completate deseori de tonuri pal,care dau senzaţia de bunăstare şi relaxare.

Decorarea în stil scandiv este o modă care se manifestă de mai mulţi ani,un stil pe care îl recunoaştem prin orientarea către culori naturale ‘’reîncălzite’’ de o tentă puternică – bleu marin,negru,maro închis.

De-a lungul timpului,el s-a dezvoltat,devenind din ce în ce mai modern,fără să excludem nota specific adusă de fiecare dintre noi.

Poate fi extins la toate piesele din interiorul casei,cu observaţia că piesa forte rămâne salonul.

Plasat sub semnul simplicităţii şi al relaxării,salonul scandinav pune accent pe materiile brute,în special lemn,sticlă şi metal.

De multe ori,avem de-a face doar cu lemn,în diferitele lui variante: lemn clar pentru masa joasă,lemn brut pentru masa din colţ folosită pentru a mânca sau grinzi de culoare înschisă.  

Deseori,lemnul este asociat şi cu sticla şi metalul pentru a da o notă de modern şi de fantezie.

De asemenea,se mai foloseşte şi cupru pentru accesorii (platouri,suport de lumânări) sau pentru o piesă forte cum este o masă de piedestal.Recente