Şapte lucruri care îţi distrug covoarele

1 77168 original jpg jpeg

Ai planificat şi ai măsurat. Ai bătut magazinele din oraş, iar acum ai covorul mult visat. Dacă vrei să păstrezi un covor mai mult timp, atunci cel mai bine este să ştii care sunt pericolele la care poate fi expus. De aceea, CasoTeca îţi prezintă şapte lucruri care îţi distrug covoarele.

Covoarele sunt unul dintre obiectele decorative care ne înfrumuseţează casa, pe lână practicalitatea acestuia. Iată mai jos lucrurile de care trebuie să te fereşti şi ce trebuie să faci pentru a avea un covor o perioadă mai mare de timp.

Umiditatea şi apa

Unul dintre cele mai dăunătoare elemente pentru covoarele este expunerea prelungită la apă sau umiditate. Deşi apa este folosită pentru curăţarea covoarelor de lână, expunerea excesivă la apă poate duce la putrezirea fibrelor de bază ale covorului. Acestea pot fi de lână, bumbac, mătase sau păr de capră.

Pentru a evita mucegaiul, un covor trebuie să fie complet uscat în aer după ce este spălat, astfel încât să nu rămână umiditate. Alte modalităţi prin care umezeala poate deteriora grav covorul farfuriile de la ghivecele puse direct pe covor, aplasarea covorului prea aproape de maşina de spălat sau într-o zonă cu chiuvetă, unde este multă umiditate.

Insectele

Una dintre cele mai comune şi mai dăunătoare lucruri pentru covoarele este prezenţa unor insecte precum molii. Dacă vedeţi molii care zboară în jurul camerei, s-ar putea să vină de afară sau dintr-o infestare undeva în casă. În acest caz, trebuuei să verifici sertarele şi dulapurile.

Pentru a împiedica răspândirea insectelor şi deteriorarea covoarelor, aspiră cel puţin o dată pe săptămână. Apoi, la fiecare câteva luni, întoarce covorul şi aspiră şi partea din spate. În timp ce faci acest lucru, asigură-te că mături sau ştergi podeaua de sub covor, astfel încât să fie complet curată. Nu pune covorul înapoi până când podeaua nu se usucă complet.