Se apropie Paştele. Iată cel mai uşor mod de a curăţa ouăle fierte!

2 curata oua jpg jpeg

Pe masa pascală, plină cu bunătăţi tradiţionale, se vor afla şi ouăle roşii, nelipsite din meniul românilor. Dacă te-ai săturat ca de fiecare dată să îndepărtezi cu greu coaja acestor alimente, iată câteva trucuri pentru curăţarea lor!

Unele persoane sunt lipsite de energie atunci când trebuie să facă anumite lucruri în gospodărie. Unele nu suportă să taie ceapă sau să despacheteze bagajele, altele urăsc să cureţe ouăle, fie pentru că nu au răbdare, fie pentru că rar se întâmplă ca acestea să arate impecabil.

Cum le fierbi corect

Dacă îţi doreşti să mănânci ouă curăţate perfect, este indicat în primul rând să nu le fierbi direct în apă. Sună ciudat, nu? Dar este o tehnică utilă. Aşază ouăle într-un recipient acoperit în interiorul unei oale cu apă. Umple oala cu apă până la baza recipientului, încălzeşte apa şi odată ce începe să fiarbă, lasă-le în abur timp de 14 minute. Când timpul a trecut, scoate ouăle din recipient şi pune-le într-o baie de apă rece. Cu ajutorul acestui truc, oul se va curăţa mai bine la final.

Cum le cureţi perfect

În loc să pui oul sub jetul de apă rece, încearcă să rulezi oul fiert tare înainte şi înapoi pe o suprafaţă tare până când coaja este complet crăpată. Odată ce va fi crăpată, începe să îl cureţi de la capătul mare al oului. Acest lucru va ajuta la separarea pielii subţiri de pe suprafaţa oului. Un alt truc este să crapi oul puţin, apoi să introduci o lingură între coajă şi ou. Apoi poţi roti lingura până când coaja este complet separată. O altă metodă distractivă este să pui oul într-un borcan cu câteva linguri de apă în interior. Strânge bine borcanul şi începe să îl agiţi cu mişcări sus-jos. Pe măsură ce vei scutura borcanul, coaja va pica în apa din borcan.

Sursă foto: Shutterstock