Sfaturi de urmat când pregateşti camera bebeluşului

1 67966 original jpg jpeg

Pregătirea camerei perfecte pentru nou-născut este o parte interesantă a pregătirilor pentru viitorii părinţi. Mulţi dintre ei aleg să o pregătească cu câteva săptămâni sau chiar luni înainte ca puiul lor să vină pe lume. Iata cateva sfaturi de urmat când pregateşti camera bebeluşului.

Sfaturi practice

Este bine ca dormitorul nou-născutului să fie gata cu cel puţin două luni înainte de naştere. Vopseşte camera cu vopseluri ce conţin foarte puţini compuşi organici sau chiar deloc şi ţine ferestrele deschise pentru cel puţin o săptămână,pentru a scăpa de substanţele potenţial toxice din pictură sau tapet. Ia în calcul ca mobila să nu fie plasată în lumina naturală ce intră în cameră şi cumpără mobilier sufent pentru stocarea hăinuţelor,păturilor,jucăriilor,scutecelor atât de necesare bebeluşului.

Camera bebelusului-Schema de culoare

Dacă nu ştii dacă o să ai fată sau băiat,alege culori neutre,atunci când decorezi dormitorul. Galbenul şi verdele sunt culori unisex. Poţi adăuga pături roz sau albastre,perne,covoare şi alte accesorii după naşterea copilului. Pentru un look îndrăzneţ,potrivit pentru ambele sexe,optează pentru pereţi şi mobilier albe. Dacă cunoşti sexul copilului,poţi miza pe albastrul tradiţional pentru băiat şi roz pentru fată.

Camera bebelusului-Mobilier

Esenţiale pentru camera copilului sunt un pătuţ,un dulap şi un fotoliu sau o canapea pentru tine,pentru a sta în timp ce-l hrăneşti şi-l adormi. Un scaun balansoar este perfect pentru a hrăni copilul.

Camera bebelusului-Accesorii

Accesoriile sunt cele care dau cu adevărat personalitate camerei copilului. Jucăriile de pluş,pozele înrămate creează un mediu cald şi confortabil pentru copilul tău. Îi poţi înfrumuseţa camera şi cu autocolante de perete. Acestea au fel şi fel de teme şi sunt perfecte pentru dormitorul celui mic,pentru că sunt uşor de eliminat.