Sfaturi pentru alegerea covoarelor potrivite

1 65617 original jpg jpeg

Chiar dacă vara te-a tentat să renunţi la tot ce acoperă podelele, trebuie să recunoşti că fără covoare casa pierde din farmec şi din personalitate. Până când toamna îşi va intra în drepturi, profită de sfaturile noastre şi fă-ţi planul de cumpărături.

Nimic nu se compară cu un covor moale sub picioare. Acoperite,podelele devin locuri confortabile pentru jocurile copiilor,iar riscul rănirilor scade. Sigur că ele necesită mai mult efort de curăţare decât gresia sau parchetul,însă nu există variantă mai bună când îţi doreşti mai mult confort şi o bună protecţie fonică. Cu atâtea culori,tipuri de materiale şi modele,e dificil să te decizi asupra unor covoare potrivite,de aceea ne-am gândit să-ţi dăm câteva sugestii.

Caută ţesături uşor de curăţat

Dacă n-ai vreme să te ocupi prea des de curăţarea covoarelor şi dacă ai animale de companie sau copii mici,evită să iei covoare din lână. În caz că se pătează,va fi mai greu să scoţi petele şi,în general,au nevoie de o îngrijire atentă şi nu trebuie bătute,altfel urzeala lor riscă să se deterioreze. Un tip de covor rezistent la pete şi la uzură este cel fabricat din fibre sintetice,din fibră acrilică,din nailon sau din polipropilenă,care au avantajele de a nu atrage murdăria pe atât de mult ca altele,se curăţă mai uşor şi fac faţă în timp într-o zonă intens circulată,cum este holul.

Covor casino (80x150),Dedeman,93,29 lei

simeon stalpnicul png

Covor cu fir scurt (150x80),Ikea,79,99 lei

simeon stalpnicul png

Covor aquarelle (60x110),Dedeman,52,25 lei

simeon stalpnicul png

Covor Indo,kika,54,99 lei

simeon stalpnicul png

Sfaturi privind cromatica

Se spune că în general în viaţă contrastele se atrag. Este valabil şi în ceea ce priveşte amenajările interioare. Înainte de a merge să cumperi un covor,pe lângă măsurătorile de rigoare,n-ar fi rău să iei în considerare şi alte caracteristici ale camerei în care vrei să-l pui,cum ar fi:

Culoarea pardoselei. Dacă este închisă,propune-ţi să cauţi un covor deschis la culoare,în caz contrar,cumpără unul multicolor sau în nuanţe întunecate. De asemenea,o podea cu imprimeu bogat va cere un covor uni,fără desene.

Materialul din care este realizată podeaua. Pe unul dur,rece,precum gresia,va da bine un covor gros,care inspiră căldură,moliciune,iar pe unul lucios,de pildă parchetul,va arăta perfect o ţesătură subţire.

Mobilierul sau perdeaua în culori neutre ar trebui să te conducă spre un covor viu colorat,tot pentru a crea un echilibru cromatic.

Covor tattoo (70x140),Dedeman,105 lei

simeon stalpnicul png

Covor viola (80x140),Dedeman,80,55 lei

simeon stalpnicul png

Covor cu fir scurt,Ikea,89,99 lei

simeon stalpnicul png