Sfaturi pentru cei care au ţinut Postul Paştelui

1 68931 original jpg jpeg

Mai sunt câteva zile şi se termină Postul Paştelui. De aceea, cei care au ţinut tot postul, trebuie să fie echilibraţi în alimentaţie în zilele de sărbătoare. În plus, stomacul s-a obişnuit să primească mâncare vegetală, în cantităţi mici, de aceea trebuie să fim atenţi, pentru a nu ajunge la spital.

Sfaturi pentru cei care au ţinut Postul PaşteluiIată câteva sfaturi de alimentaţe pentru cei care au ţinut Postul Paştelui:

Pentru cei care au ţinut tot postul,trecerea la o alimentaţie bogată în produse lactate şi carne,nu trebuie să fie excesivă. De aceea,este recomandat ca cei care au ţinut cele 40 de  zile de post,să nu mănânce carne chiar din prima zi,sau dacă decid să mănânce,să fie doar în cantităţi mici.

În plus,nu trebuie să facem exces de mâncare doar pentru că în post nu am consumat nimic de dulce,şi să ne înfruptăm din bucatele tradiţionale fără a ţine cont că ne pot face rău. Trebuie să fim conştienţi că totul trebuie consumat cu moderaţie,fără excese.

Sfaturi pentru cei care au ţinut Postul Paştelui Masa  de Paşte

Masa de Paşte este plină de bucate,de la drob sau friptură de miel,la ouă roşii,multe mâncăruri care sunt delicioase şi care miros minunat,dar este important ca cei care au ţinut post,să nu se lase păcăliţi de mirosuri şi să nu facă exces. În plus,cu cozonacul şi pasca mamei sau a bunicii,care sunt delicioase,nu trebuie să ne lăcomim şi să mâncăm până nu mai putem.

Stomacul este cel care o să resimtă excesul şi nici tu nu te vei simţi deloc bine. O să apară disconfortul,şi în loc să te bucuri de Sărbătorile Pascale,o să stai să iei pastile,sau mai rău,să ajungi în spital cu indigestie.

Sfaturi pentru cei care au ţinut Postul Paştelui Ouăle roşii

În plus,încearcă să nu faci exces de ouă. Chiar dacă sunt simbolul Paştelui,conţin grăsimile,care la rândul lor conţin multe vitamine,dar şi minerale care ne ajută să ne menţinem sănătoşi. Dar,prin consumul excesiv de ouă,mai ales în perioada sărbătorilor pascale,poţi cauza creşterea nivelului de colesterol,ceea ce nu este benefic pentru sănătate.

Totodată,dacă eşti una dintre persoanele care a ţinut tot postul,încearcă să mănânci ouă cu moderaţie,mai ales dacă suferi de hipertensiune arterială şi ai nivelul colesterolului crescut.

Sfaturi pentru cei care au ţinut Postul Paştelui Carnea de miel

Această carne este grea,iar pentru digestie,este solicitat pancreasul,vezica biliară şi,în plus,are un nivel crescut de colesterol. Pentru a nu întâmpina probleme digestive după ce ai mâncat friptura,combin-o cu o salată.

Sfaturi pentru cei care au ţinut Postul Paştelui Excesul de alcool

De obicei,la o masă copioasă,nu lipsesc băuturile alcoolice. Acestea trebuie băute cu moderaţie,în cantităţi mici şi fără a le amesteca.

Ca o concluzie,pentru cei care au ţinut post,totul trebuie consumat cu moderaţie,cât mai raţional. În plus,nu trebuie să uităm să mâncăm fructe,legume şi să bem ceaiuri în această perioadă,pentru a ajuta procesul de digestie.