Sfaturi pentru crearea unei camere confortabile și plăcute

Dormitorul este spațiul în care îți reîncarci bateriile după o zi grea. Însă, un somn de calitate nu se obține atât de ușor – fiecare element din această cameră, începând de la pat, până la draperii sau decorațiuni, influențează în mod direct modul în care te odihnești seară de seară.

image

Dacă simți că mai este loc de îmbunătățiri atunci când vine vorba de dormitor, sfaturile de mai jos îți vor fi de mare ajutor.

Asigură-te că dormi într-un pat confortabil

Salteaua, pernele și așternuturile de pat îți pot oferi nopți liniștite sau din contră, nopți pline de treziri nocturne și dimineți obositoare. Dacă ai un buget limitat pentru îmbunătățirea calității somnului, primul investiții ar trebui făcute într-o saltea de dormit potrivită pentru nevoile tale. Poți opta pentru o saltea din spumă de memorie dacă te confrunți cu dureri de spate în fiecare dimineață sau dacă te trezești prea des din cauza mișcărilor partenerului sau pentru o saltea hipoalergenică dacă știi că alergiile îți provoacă insomnii – nu uita că acarienii reprezintă principala cauză de apariție a alergiilor din orice locuință, iar aceștia iubesc să îți facă culcuș în salteaua ta.

Dacă nu ai un buget mare pentru achiziția unei saltele de calitate, poți opta pentru un topper 160x200 sau altă dimensiune (topper-ul trebuie ales pe dimensiunea saltelei) care să îți asigure un somn liniștit. Ar trebui însă să ai în vedere faptul că topper-ul reprezintă o soluție temporară până vei hotărî că a venit timpul să cumperi o saltea nouă.

Investește în așternuturi din materiale naturale

Ți-ai cumpărat o saltea pat 160x200 de calitate și observi că nu s-a îmbunătățit foarte mult somnul tău. Problema ar putea fi la așternuturile de pat – lenjeria de pat din material sintetic nu asigură un confort ridicat, deci ar fi bine să o eviți. Optează în schimb pentru o lenjerie de pat din bumbac 100% și vei beneficia vara de nopți răcoroase și iarna de căldura necesară. În plus, așternuturile de pat din materiale organice sunt și mult mai rezistente în timp, deci reprezintă o investiție pe care o faci în calitatea somnului tău, pe termen lung.

Ai grijă la culorile alese pentru dormitor

Culorile intense, cum ar fi roșu, te pot agita înainte de somn, iar asta înseamnă că poți să îți iei adio de la un somn liniștit. Alege în schimb nuanțe pastelate, care îți dau o senzație de calm. Alege o paletă de culori potrivită și integreaz-o în fiecare element al dormitorului, de la pereți, la textile și decorațiuni. Vei vedea instant o schimbare în dispoziția ta de fiecare dată când intri în această cameră. Toate grijile vor fi lăsate la ușa dormitorului și tu vei reuși să te relaxezi.

Tu ce schimbări ai face în dormitorul tău?