Sfaturi pentru păstrarea corectă a alimentele în frigider

1 74821 original jpg jpeg

Menţinerea prospeţimii produselor se află în strânsă legătură cu modul în care aşezi alimentele în frigider. Iată câteva sfaturi utile pentru păstrarea corectă a produselor în aparatele frigorifice!

Produsele feliatetrebuie aşezate pe raftul din mijloc,într-un recipient închis. Temperatura optimă pentru stocare este între 3° şi 5° C,iar umiditatea trebuie să fie 80%.Peştelee bine să-l păstrezi pe raftul de jos,ambalat în folie alimentară sau staniol,la o temperatură între 0° şi 2° C,cu o umiditate de 85%. Astfel,acesta nu se va scurge peste alte alimente.Locul ideal pentru stocarea brânzei maturateeste pe raftul de sus,ambalată în hârtie alimentară,pergament sau o cârpă curată. Este recomandat să fie păstrată la o temperatură între 2° şi 5° C,cu o umiditate între 65% şi 70%.Carneatrebuie amplasată pe raftul de jos,ambalată în folie alimentară sau staniol,la o temperature între 0° şi 2° C şi o umiditate de 85%. Dacă frigiderul este dotat cu un dispozitiv Active Oxygen,carnea se va păstra proaspătă şi perfect conservată pe o perioadă de până la nouă zile.Legumelese păstrează bine în pungi perforate la temperaturi între 1° şi 8° C,cu o umiditate între 85% şi 45%. Locul corect este în compartimentul de jos,de sub rafturi.

Info:Pentru păstrarea prospeţimii alimentelor o perioadă mai îndelungată se recomandă folosirea aparatelor dotate cu un dispozitiv Active Oxygen. Tehnologia ajută la păstrarea prospeţimii produselor ca în prima zi,după 9 zile prin producerea şi distribuirea în interiorul aparatelor frigorifice de oxigen activ,ce previne formarea bacteriilor cu până la 90% şi reduce mirosurile urâte cu 70%.