Sfaturile bunicii. 7 utilizări mai puţin cunoscute ale sării de bucătărie

1 74784 original jpg jpeg

Sarea era considerată o marfă preţioasă în vechime, fiind folosită ca monedă de schimb. Acum, condimentul este folosit pentru a da gust mâncării. Însă utilizările lui nu se opresc aici.

Pentru a curăţa obiectele din alamă

Ca să îndepărtezi petele de pe obiectele din alamă,foloseşte o pastă obţinută din sare şi oţet. Şi o jumătate de lămâie înmuiată în sare este la fel de utilă. Clăteşte cu apă caldă şi curăţă cu o cârpă curată,albă,care nu lasă scame.

Îndepărtează arsura

Ai reuşit să arzi mâncarea? Ca să cureţi vasul,pune puţină sare pe arsură şi las-o să acţioneze 10 minute. Apoi,freacă şi clăteşte. O altă modalitate este să umpli oala cu apă,să pui o mână de sare şi s-o laşi la înmuiat peste noapte. A doua zi,ţine vasul pe foc,până când aduci apa la punctul de fierbere. După aceea,curăţă vasul. Repetă procedeul,dacă este nevoie.

Citeşte şi:Combinaţia de sare cu ulei de măsline ia orice durere cu mâna

Ca să topeşti gheaţa

Aruncă sare grunjoasă pe aleea din faţa casei înainte ca zăpada să cadă. Acest lucru va împiedica formarea gheţii,mai ales dacă aleea este din beton.

Pentru a elimina petele de cafea sau ceai

Ai observat pete de ceai sau cafea pe o ceaşcă din ceramică? Curăţ-o cu sare sau cu o pastă obşinută dintr-o jumătate de lingură de sare şi puţin oţel alb. Inelele de apă din vase pot fi,de asemenea,îndepărtate prin frecarea cu sare. Dacă vasul are un gât îngust şi nu ai cum să-l cureţi în interior,umple-l cu o soluţie salină şi agită.

Ca să uşurezi înţepăturile de insecte

Fă o pastă din sare de masă şi apă şi aplic-o pe înţepătura de insecte. Las-o să acţioneze aproximativ 10 minute. Asigură-te că ai curăţat bine zona înainte de folosirea pastei.

Citeşte şi:De ce este bine să adaugi sare în şampon

Să ţii furnicile la depărtare

Sareaeste renumită pentru capacitatea ei de a ţine furnicile departe de hrană şi casă. Tot ce trebuie să faci este să împrăştii sare în apropierea coşului de fructe.

Bună pentru ciuperca piciorului

Sarea este indicată pentru multe probleme de sănătate,precum ciuperca piciorului. Pentru a scăpa de neplăcere,cufundă-ţi picioarele într-o soluţie obţinută din două linguriţe de sare şi 300 ml de apă caldă. Sarea înmoaie pielea picioarelor şi permite medicamentelor antifungice s-o pătrundă eficient.

Credit foto:www.laprensa.hn