Sfinx - felina cheală

1 71141 original jpg jpeg

Cu faţa triunghiulară, urechi imense şi ochi rotunzi, Sfinxul este totuşi un animal de companie foarte îndrăgit, care dă dovadă de multă iubire.

Deşi din Nord,este lipsită de păr

Originară din America deNord,această pisică este,paradoxal,lipsită de păr.  Rasa datează din anii 1960,când o pisică din Ontario a dat naştere unui pisoi chel,iar după eforturile crescătorilor,susţinute zeci de ani,s-a obţinut rasa Sfinx,atât de cunoscută astăzi.

Există şi alte rase de pisici şi câini fără păr

Deşi o ciudăţenie a naturii,Sfinxul nu este un caz singular de pisici fără blană. Alte specimene se găsesc şi în Rusia sau Canada. Rasa aceasta are totuşi un strat fin de puf,fiind la atingere moale,asemenea pielii de căprioară.

Nu este recomandată celor cu alergii la animale

Dacă te-ai gândi că pisica Sfinx rezolvă problema alergiei la părul de animale,nu e chiar aşa. Secreţiile pielii şi saliva conţin alergeni care provoacă senzaţia de mâncărime şi de ochi roşii.

Nu scapi de spălat pisica

Partea cea mai dificilă,când ai un astfel de companion,este că trebuie să îl speli săptămânal. Deşi ai crede că lipsa blăniţei ajută la menţinerea curăţeniei pielii,adevărul este că aceasta atrage ca un magnet particulele de praf.