Şi cactusul tău poate înflori!

1 47098 original jpg jpeg

Ai un cactus care n-a înflorit niciodată? Îl poţi „convinge“ să te bucure cu florile lui îngrijindu-l ca la carte şi... iubindu-l.

Schimbă-i pământul

Pământul pe care îl foloseşti în mod obişnuit pentru flori nu este tocmai pe gustul unui cactus. Nu uita că mediul lui natural este deşertul. De aceea,indiferent de specie,îi place un sol uscat,compus din o treime pământ de flori şi din două treimi pietriş şi nisip,pe care le pui pe fundul ghiveciului şi la suprafaţa lui.

Îi place întunericul

Pentru a avea flori în miezul primăverii,când „se trezeşte”,cactusul are nevoie de un locşor puţin luminat,dar nu întunecos. De aceea,ţine-l într-un loc cu puţină lumină,dar şi răcoros,din octombrie până în martie. Astfel,el îşi va canaliza întreaga energie spre viitorii boboci.

Udă-l foarte puţin

Umezeala în exces îi poate fi fatală,mai ales cât timp vremea-i încă rece,de aceea nu trebuie să fie udat săptămânal. O lingură de apă la trei săptămâni îi este de ajuns.

Ţi se pare puţin? Gândeşte-te cât de rar plouă în mediul lui natural. Totuşi,dacă în perioada rece îl aşezi la răcoare,dar într-o încăpere uscată,aminteşte-ţi ca o dată pe lună să pulverizezi puţină apă pe el.

Ţine-l în balcon

Cactusul va putea să înflorească numai după o perioadă de repaus,dacă stă într-un loc răcoros şi dacă primeşte apă mai rar pentru o perioadă.

Pe balcon îi va merge cel mai bine,atâta timp cât are o temperatură între 8-10 grade Celsius. Pe de altă parte,dacă îl aşezi în casă,la mai mult de 20 de grade Celsius şi dacă nu-l uzi săptămânal,la fel ca vara,riscă să se ofilească în scurtă vreme.