┼×in┼čila rezist─â la frig, dar nu la umezeal─â

1 46636 original jpg jpeg

┼×in┼čila este un roz─âtor, ├«nrudit cu veveri┼úa, originar din America de Sud. Specific acestui animale e p─ârul cu structur─â special─â, foarte des ┼či care asigur─â o izola┼úie termic─â excelent─â.

Totu┼či,├«n zonele calde,acest lucru poate fi ├«n defavoarea ┼čin┼čilei,aceasta put├ónd fi afectat─â de ┼čocul termic,pentru c─â eliminarea excesului de c─âldur─â se produce doar la nivelul urechiu┼čelor supradimensionate ┼či care sunt specifice ┼čin┼čilelor.

Nu sp─âla┼úi o ┼čin┼čil─â! Ea nu are nevoie de ap─â,dimpotriv─â,dac─â cumva umiditatea de la nivelul bl─âni┼úei este excesiv─â ar trebui s─â o ├«ndep─ârt─âm c├ót mai repede,put├óndu-se ajunge la putrezirea bl─âni┼úei.

Sunt rezistente la frig,dar nu la umezeală,de aceea apa potabilă trebuie să fie oferită în picurătoare speciale.

Sunt animale foarte curioase ┼či,cum altfel dec├ót... ron┼ú─âitoare. Aten┼úie,dac─â nu vor avea ceva la ├«ndem├ón─â pentru a fi ros,atunci din┼úii vor cre┼čte excesiv ┼či vor crea probleme de alimentare.

Dac─â,dimpotriv─â,vor roade cabluri,plastic,cauciuc sau chiar r─âmurele de conifere sau conuri,se pot intoxica sau pot suferi un blocaj intestinal.

┼×in┼čilele sunt ┼úinute perechi sau mai multe exemplare de acela┼či sex,dar trebuie realizat─â socializare timpurie,iar pentru prevenirea reproducerii nedorite pot fi sterilizate. Femela poate f─âta de dou─â ori pe an ├«ntre unu ┼či trei pui┼čori ┼či poate tr─âi p├ón─â la 15 ani.

Au nevoie de mult─â mi┼čcare

Se adapteaz─â u┼čor la via┼úa de apartament,dar au nevoie de destul─â mi┼čcare zilnic─â. Dac─â inten┼úiona┼úi s─â le ┼úine┼úi numai ├«n cu┼čc─â,amenaja┼úi-le o roat─â pe care s─â alerge. O ┼čin┼čila de o jum─âtate de kilogram are nevoie de o cu┼čc─â lung─â de 50 cm ┼či ├«nalt─â de 30 cm,cel pu┼úin,├«n care se pune f├ón sau talaj.

Sunt foarte sperioase

Aceste animale sunt foarte sperioase. Pur ┼či simplu ├«ncremenesc atunci c├ónd sunt luate ├«n bra┼úe ┼či ├«ncearc─â s─â evadeze prin mi┼čc─âri bru┼čte. Evident,cu mult─â r─âbdare,vi le pute┼úi apropia.

Nu le fac bine fructele ┼či legumele

Le plac fructele ┼či legumele proaspete,alunele sau nucile,dar pot fi periculoase pentru c─â tubul digestiv este pu┼úin adaptat unor astfel de alimente,risc├ónd s─â fac─â enterite. Cel mai sigur este f├ónul sau hrana paletat─â special conceput─â pentru ┼čin┼čile,pe care le g─âsi┼úi ├«n magazinele de specialitate.Recente

rochie vaporoasa jpeg
curatare incaltaminte   masina de spalat   shutterstock 1464836456 jpg
suc de sfecla jpeg
Bagaj jpg
clickpentrufemei mediamodifier PKdcZz o6bw unsplash jpg
Untitled design (21) jpg
Detoxifierea colonului cu doar 7 ingrediente naturiste jpg
carte shutterstock 759586057 jpg
carton cancer jpg
1 otet de mere jpg jpeg
parfum de dama jpg
nativia@clickpentrufemei ro jpg
p─âl─ârie jpg
filme jpg
jacuzzi shutterstock 316822874 jpg
Mascara jpg
TOP 5 situa╚Ťii ├«n care s─â por╚Ťi ├«nc─âl╚Ť─âminte din piele natural─â  Ce beneficii ├«╚Ťi poate aduce jpg
accesorii sexy shutterstock 544110349 jpg
kitunghiigel manichiura acasa  unghii singura jpg
usa   cheie   shutterstock 180557324 jpg