Slăbeşte cu ulei de măsline

1 69102 original jpg jpeg

Uleiul de măsline extravirgin este adesea folosit la gătit pentru aroma sa, pentru numeroasele beneficii pe care le are pentru sănătatea organismului, cât şi pentru frumuseţe.

Acest tip de ulei conţine cantităţi importante de grăsimi monosaturate şi acid oleic,care au fost legate de un risc mai mic de a dezvolta boli coronariene. În plus,acesta conţine antioxidanţi şi alţi nutrieţi antiinflamatorii,care ajută la reducerea colesterolului rău,luptă împotriva radicalilor liberi şi previne îmbătrânirea prematură.Încă nu ai inclus uleiul de măsline în dieta ta? Acesta are mai multe beneficii,care după ce le vei afla,te va motiva să-l incluzi în dietă mai des:

Uleiul de măsline extra virgin te ajută să slăbeşti

Uleiul de măsline este potrivit pentru cei care vor să slăbească,şi nu numai. Acest  lucru se datorează faptului că ajută la menţinerea saţietăţii şi conţine grăsimi sănătoase,care pot stimula pierderea în greutate. Cu toate acestea,ar trebui consumat cu moderaţie,deoarece poate avea efect laxativ.

Ameliorează durerile

Din cauza conţinutului de oleocanthal,uleiul de măsline are o acţiune antiinflamatorie,care poate ajuta la reducerea durerii de la nivelul articulaţiilor şi muşchilor. Mai multe studii au arătat că persoanele care consumă în mod regulat ulei de măsline au o incidenţă mai mică de durere decât cei  care nu o fac.

Previne declinul mental

Uleiul de măsline conţine grăsimi sănătoase monosaturate,care ajută la întârzierea sau prevenirea declinului mental legat de boli mintale,cum este Alzheimerul.  

Are proprietăţi anti-cancerigene

Un studiu recent a arătat că persoanele care includ uleiul de măsline în dieta lor au un risc mai mic de a dezvolta cancer. Aceste efect este legat de conţinutul ridicat de acid oleic,care este o grăsime principală din acest aliment. În plus,uleiul de măsline conţine antioxidanţi,flavonoide,polifenoli,toate jucând un rol important în acest beneficiu.

Luptă împotriva diabetului

Un studiu a arătat faptul că orice dietă mediteraneană,care include uleiul de măsline este capabilă să reducă cazurile de diabet zaharat de tip 2,cu până la 50 %. Acest lucru este posibil datorită conţinutului de grăsimi sănătoase care ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Reduce tensiunea arterială

Doar trei linguri de ulei de măsline pe zi poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale crescute. Conform mai multor studii,grăsimile sănătoase din uleiul de măsline pot ajuta la reducerea nivelului de tensiune arterială sistolică.