Soluţia pentru curăţarea lacurilor a fost găsită de un bărbat din Peru

Soluţia pentru curăţarea lacurilor a fost găsită de un bărbat din Peru jpeg

Veşti bune pentru omenire şi natură. Soluţia pentru curăţarea lacurilor a fost găsită de un bărbat din Peru. Acesta şi-a consumat toate economiile, a făcut împrumuturi la bancă şi a reuşit să facă un lucru bun pentru Mama Natură!

Nu ştim câte cunoaşteţi despre mediu şi poluarea lui, dar noi vă spunem că planeta este pe moarte. Dacă nu facem ceva, clima se va modifica alarmant, iar flora şi fauna vor dispărea. Consumul ridicat al oamenilor şi lipsa de reciclare a plasticului degradează planeta.

Soluţia pentru curăţarea lacurilor a fost găsită

Dar Marino Morikawa, un cercetător din Peru, a petrecut aproape un an din viaţă pentru a descoperi o soluţie pentru curăţarea lacurilor. Totul a pornit în momentul în care a aflat că lacul lui preferat din copilărie este contaminat. Cei din zonă i-au spus că nu se mai pot face multe pentru a îl curăţa de poluare.

stanga
dreapta
Soluţia pentru curăţarea lacurilor a fost găsită de un bărbat din Peru jpeg
Soluţia pentru curăţarea lacurilor a fost găsită de un bărbat din Peru jpeg
Soluţia pentru curăţarea lacurilor a fost găsită de un bărbat din Peru jpeg
13 solutia pentru curatarea lacurilor a fost gasita de un barbat din peru 13 jpg jpeg
2 solutia pentru curatarea lacurilor a fost gasita de un barbat din peru 1 jpg jpeg
6 solutia pentru curatarea lacurilor a fost gasita de un barbat din peru 5 jpg jpeg
7 solutia pentru curatarea lacurilor a fost gasita de un barbat din peru 6 jpg jpeg
12 solutia pentru curatarea lacurilor a fost gasita de un barbat din peru 11 jpg jpeg
4 solutia pentru curatarea lacurilor a fost gasita de un barbat din peru 3 jpg jpeg
8 solutia pentru curatarea lacurilor a fost gasita de un barbat din peru 7 jpg jpeg
9 solutia pentru curatarea lacurilor a fost gasita de un barbat din peru 8 jpg jpeg
10 solutia pentru curatarea lacurilor a fost gasita de un barbat din peru 9 jpg jpeg

Marino Morikawa era îndrăgostit, încă din copilărie, de lacul Cascajo Wetlands (El Cascajo). A renunţat la cercetările lui din Japonia pentru a se reîntoarce în Peru. Când Marino a revăzut lacul copilăriei sale, după 20 de ani, a zis că seamănă cu ”un iaz oxidat”.

Poluarea ar putea scădea radical

Mirosul era îngrozitor şi, din cele 150 de hectare de vegetaţie din copilăria sa, rămăseseră doar 40 de hectare. Din cauza poluării de către oameni şi a lipsei de interes, acel colţ de natură devenise o zonă de nelocuit pentru vieţuitoare, dar şi oameni.

Cu doctorat in ştiinţa bioindustrială, Marino Morikawa din Peru a inventat o tehnologie nouă care l-a ajutat să cureţe apa lacului El Cascajo. Şi-a investit toate economiile, a făcut împrumuturi la bancă şi s-a pus pe treabă. 

Cum funcţionează soluţia pentru curăţarea lacurilor

A inventat o bulă nano-sistem care constă în adăugarea unei soluţii cu microbule în apele contaminate şi folosind biofiltre. "Bula micro-nano are un câmp electromagnetic de ioni pozitivi şi negativi care funcţionează ca un magnet. Pe măsură ce urcă la suprafaţa apei, atrage viruşi şi bacterii", explică Marino.

Tehnologia a fost concepută în 6 luni de muncă. Apoi în alte 4 luni, lacul a fost curăţat în întregime. Rezultatul? Zeci de specii de păsări migratoare s-au întors în zona lacului şi alte 10 specii de peşti au început să populeze apa. Acum,

care vor să salveze mediul înconjurător.

Marino Morikawa din Peru va curăţa cât mai multe lacuri

Tehnologia pe care cercetătorul din Peru a inventat-o este scumpă. Cu toate astea, rezultatele obţinute ulterior merită toţi banii investiţi. Soluţia pe care o adaugă în apă este 100% organică şi poate fi mâncată. Aceasta atrage bacteriile rele şi paraziţii, dar păstrează microorganismele bune care contribuie la micro-flora lacurilor.

Biofiltrele ceramice pe care Marino le-a folosit împreună cu solutia au fost făcute de el, la cursuri de olărit. Planul lui

este să facă bani pentru a implementa această soluţie în toate lacurile, iazurile sau orice alt ochi de baltă extrem de poluat. 

Sursa: