Soluţii accesibile de redecorare a băii

1 60831 original jpg jpeg

Dacă vrei să recondiţionezi baia sau chiuveta atunci ai nevoie de câteva spray-uri speciale pe bază de lacuri. Covoraşele pufoase, schimbarea robineţilor şi asortarea lor cu celelalte accesorii vor schimba complet decorul.

Covoraşele încălzesc atmosfera

Nu trebuie să reamenajezi întreaga podea cu gresie sau mozaic pentru a schimba aspectul pardoselii din baie. Trebuie doar să optezi pentru câteva covoraşe din texturi rezistente la umezeală (cu faţă impermeabilă). Optaţi pentru cele care se usucă mai uşor şi nu reţin mirosurile neplăcute.Şi încă ceva! Covoraşele în culori calde se potrivesc de minune unei atmosfere romantice,în timp ce covoraşele din paie,unui tematici mediteraneene. În cazul în care nu dispui de o perdea pentru baie,atunci poţi conta pe una care să se asorteze cu nuanţa gresiei şi celelalte accesorii din baie.

Chiuveta,recondiţionată cu ajutorul lacurilor

O nouă oglindă va schimba cu mult aspectul decorului din baie. Optează în funcţie de stilul şi culoarea obiectelor sanitare,pentru oglinzi de diferite forme şi cu rame care să se asorteze celorlalte elemente decorative din încăpere. De pildă,mânerele metalice ale unui dulăpior se asortează cu rama cromată a unei oglinzi în stil clasic. Pentru a crea mai mult efect aplică pe marginile acesteia câteva spoturi colorate de lumină. Dacă baia sau chiuveta par îngălbenite şi nicio soluţie de curăţate nu le-a scos la culoare,le poţi recondiţiona cu ajutorul spray-urilor pe bază de lacuri speciale (le găseşti la magazinele cu produse pentru casă).

Plantele animează încăperea

După uscarea spray-ului poţi trece la schimbarea robineţilor şi a capului de duş. Există pe piaţă mai multe modele la preţuri accesibile care te ajută să reduci consumul de apă şi implicit costul la întreţinere. Cele cu aspect simplu se potrivesc oricărei tematici alese. După schimbarea acestora te poţi ocupa şi de decorarea băii cu prosoape pufoase,pahare pentru periuţa de dinţi şi recipientul pentru săpun lichid cât mai vesele şi colorate. Dacă eşti o persoană mai romantică optează pentru aranjamente din flori uscate parfumate,scoici,dar şi pentru lumânări decorative de diverse mărimi.

Dacă iubeşti plantele atunci trebuie să ştii că există câteva soiuri de flori care rezistă cu graţie la umiditate crescută şi lumină redusă. Iedera,Pana cocoşului (Aspidistra Elatior),Limba soacrei (Sansevieria),ficusul,dracena sunt doar câteva dintre acestea.