Soluţii şi decoraţiuni pentru un exterior şic

1 67794 original jpg jpeg

Este sezonul în care petrecem mai mult timp în aer liber. Cafeaua de dimineaţă, micul dejun pe terasă sau în grădină...cum altfel să începem ziua mai frumos? Pentru o relaxare totală în grădină şi pe balcon, îţi propunem câteva idei de amenajare.

Pastelurile,elementele metalice,ratanul artificial,formele geometrice,cele inedite,în care te relaxezi total,balansoarele de toate felurile,sunt tendinţele anului 2015,atunci când vine vorba de mobilierul pentru grădină. Un living în grădină,acesta este motto-ul după care ne putem ghida în amenajare. Şic şi comod,simplu şi elegant,romantic şi natural-iată câteva dintre stilurile care pot transforma exteriorul într-o adevărată oază de relaxare.

Tendinţele în materie de mobilier de grădină surprind prin designul funcţional şi totodată frumos. Cel mai important este să ţinem cont de spaţiul disponibil,astfel încât să îl optimizăm la maximum.

540c76c59676f95d9091ecae1c0db671 jpg jpeg

Materialele alese trebuie să fie rezistente la umezeală şi uşor de întreţinut. Pentru scaunele exterioare,folosiţi perne cu uscare rapidă,ce permite trecerea apei prin material.   

Amenajaţi într-o zonă ferită de privirile curioşilor un spaţiu numai al vostru,în care să petreceţi weekend-uri minunate citind cartea sau revista preferată.

Relaxare în grădină

Puteţi da grădinii voastre un look excepţional optând pentru un baldachin romantic,în nuanţe de alb. În orele fierbinţi ale verii vă va proteja de razele  puternice ale soarelui. În plus,şezlongurile se remarcă printr-un design elegant,confortabil şi în armonie cu natura. 

În tendinţe se păstrează şi în acest sezon canapeaua tip scoică,ce te îmbie să leneveşti o zi întreagă. Prin combinaţiile ingenioase de nuanţe tari şi calde,canapeaua contribuie la un design aparte al terasei. 

În plus,asocierea între materialele ca ratanul şi pânza beige subliniază eleganţă  şi aduce simplitate decorului în care ne bucurăm de zilele însorite în natură.

Accesorizaţi grădina cu ghivece ornamentale de diverse forme şi dimensiuni în care puteţi pune plante aromatice,cu felinare,fructe supradimensionate,colivii de păsări şi diverse alte elemente cu funcţie practică. Gama de plajă sau picnic este dominată de culori vii precum rozul,albastrul,verdele sau portocaliul,şi de accesorii vesele sau retro.

54b281902362bff03a82c91d20b37b06 jpg jpeg

Un balcon cu aer şic

Pentru balcon,orientaţi-vă către o masă din ratan artificial. În cazul în care spaţiul este redus,este ideală o masă pliabilă sau un set în care scaunele nu ocupă un loc suplimentar.

Dacă însă spaţiul este mai mare,atunci un şezlong,o canapea confortabilă sau o băncuţă din lemn se vor potrivi de minune. La fel de interesant este mobilierul din fier forjat sau lemn,rezistent la intemperii,ori cel din ratan artificial.

Plantele aromatice şi florile nu trebuie să lipsească din balcon. Vor înveseli locul şi nici nu ocupă prea mult spaţiu. O altă soluţie ingenioasă sunt jardinierele exterioare,acestea vor aduce un plus de spaţiu şi de culoare.  

Indiferent de stilul de decorare ales,vopsiţi balconul în culori neutre,pastelate,folosiţi lambriuri în nuanţe de alb,crem sau bej. În plus,optaţi pentru o podea din lemn,cu look natural,rezistentă la umezeală.

5559da5a8994d3c8b5d348a2242754e8 jpg jpeg

Mai multe idei de decorare găsiţi în magazinele kika.



Recente

pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg
Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg
Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg