Soluţii simple care te scăpă de mătreaţă

1 78405 original jpg jpeg

Dacă întâmpini probleme cu mătreaţa excesivă şi te-ai săturat să încerci produsele din comerţ, ai la îndemână câteva ingrediente simple pe care ai putea să le testezi. Află care sunt acestea!

Aspirina

Aspirina conţine acelaşi ingredient activ, acidul salicilic, care se regăseşte în mai toate produsele antimătreaţă. Menţine scalpul sub control prin aplicarea a două aspirine pisate şi amestecate cu şampon direct pe păr. Lasă amestecul 1-2 minute, apoi clăteşte bine şi usucă-l normal.

Bicarbonatul de sodiu

Încă un motiv pentru care bicarbonatul de sodiu e bun în toate! Un remediu eficient constă în a-ţi umezi părul şi a masa scalpul cu o mână de bicarbonat de sodiu. După câteva minute, şamponează-l bine şi clăteşte-l ca de obicei. Nu numai că vei scăpa de mătreaţă şi mâncărimi, dar vei avea un păr sănătos şi rezistent.

Apă de gură

Poate ţi se pare neobişnuit, însă apa de gură chiar tratează mătreaţa. Spală-ţi părul cu un şampon obişnuit, apoi clăteşte-l cu apă de gură pe bază de alcool. Datorită proprietăţilor sale antifungice, care protejează cavitatea bucală de infecţii, apa de gură va combate mătreaţa şi va preveni creşterea ei.

Sare

Sarea de masă obişnuită este foarte abrazivă, motiv pentru care funcţionează excelent dacă vrei să cureţi fulgii de mătreaţă. Scutură puţină sare peste scalpul uscat, apoi masează părul uşor. Aplică şamponul antimătreaţă şi clăteşte cu apă, din abundenţă. Remediul va fi eficient dacă îl asociezi şi cu un alt remediu destinat mătreţii.

Usturoi

Proprietăţile antimicrobiene ale usturoiului ajută la eliminarea bacteriilor care cauzează mătreaţa. Zdrobeşte o căpăţână de usturoi şi aplică direct pe scalp. Dacă mirosul ţi se pare prea puternic, poţi amesteca usturoiul cu o linguriţă de miere şi zeama de la o jumătate de lămâie. Masează scalpul câteva minute, apoi spală părul ca de obicei. Pentru a spori eficienţa acestui remediu, este necesar să îl incluzi în rutina ta minimum o lună.