Stai mult la calculator? Cum îţi protejezi vederea

1 71704 original jpg jpeg

Mulţi dintre noi petrec ore întregi, în fiecare zi, în faţa calculatorului, a televizorului, butonând telefonul mobil, jucându-se pe tabletă sau câutând diverse adrese p monitoarele GPS. Tehnologia este parte din viaţa noastră, dar, pe lângă beneficiile evidente, folosirea dispozitivelor cu ecran poate dăuna ochilor.

Computerele ne solicită ochii,ducând la otulburarecunoscută sub denumirea de Sindrom al Vederii la Calculator (SVC) care include o serie de simptome,precum ochi uscaţi,iritaţie,vedere înceţoşată,vedere dublă,dureri de cap şi oboseală. Dacă picăturile de pe rafturile farmaciilor par răspunsul pentru orice problemă a ochilor,adevărul este că nu e nevoie să abuzezi de ele. Iată câteva sugestii pentru a ajuta ochii să se simtă mai confortabil:

Clipeşte mai des

Este normal să uiţi să clipeşti atunci când te uiţi cu interes la un ecran. Deci încearcă să fii mai conştientă de această nevoie şi clipeşte mai des.

Femeile,mai susceptibile decât bărbaţii

Este posibil să vrei să încerci picăturile pentru ochi cunoscute sub numele de "lacrimi artificiale". Acestea sunt disponibile ca soluţie lubrifiantă,soluţie salină,produse homeopate şi alte tipuri. Dar,chiar şi un simplu umidificator pus în camera în care petreci cel mai mult timp în faţa calculatorului poate fi de folos,de asemenea.

Stinge luminile

Redu puterea becurilor din birou şi reglează jaluzele pentru a face cât mai puţină lumină în încăpere care te obligă să măreşti luminozitatea ecranelor,şi care creează efectul de orbire.

Fă mai multe pauze

Fă mai multe pauze pentru a-ţi odihni ochii. Asociaţia Americană de Optometrie recomandă odihnirea ochilor timp de 15 minute la fiecare 2 ore de lucru continuu în faţa unui ecran electronic. În plus,la fiecare 20 de minute,ia-ţi câteva secunde ochii din ecran  şi îndreaptă-ţi privirea spre un obiect îndepărtat.

Cea mai simplă sugestie

 Curăţă ecranul în mod frecvent. Praful şi reziduurile fac cuvintele mai greu de citit,ceea ce te obligă să forţezi mai mult ochii.

O abordare diferită

Cercetătorii din India au realizat un studiu pe 291 de persoane care au folosit calculatoarele la locul de muncă şi care aveau niveluri similare de disconfort vizual. Aceştia au pus jumătate dintre subiecţi într-un grup care a practicat o oră de yoga pe zi,cinci zile pe săptămână. Ceilalţi au făcut activităţile lor obişnuite de agrement,pentru aceeaşi perioadă de timp. După 60 de zile,grupul de yoga a redus disconfortul la ochi,în timp ce la celălalt grup disconfortul a crescut.Recente

Ratatouille Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele foto  Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion sursa  Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG
40 de ani jpg
Pensule machiaj jpg
Supa de linte Sursa foto shutterstock 309501530 jpg
Ce sa nu faci cand ai buzele crapate Sursa foto shutterstock 1846727497 jpg
manichiura 3D 2023 shutterstock 1720295548 jpg
canapea si flori shutterstock 204510988 jpg
cadouri de casa noua shutterstock 755663365 jpg
Mituri despre igiena feminina Sursa foto shutterstock 1254137329 jpg
Mancare fructe bautura jpg
Curatenia d eprimavara Sfaturi utile 624621179 jpg
Prajitura mozaic cu biscuiti Sursa foto shutterstock 2017645007 jpg
avocado jpg