Ştii la ce foloseşte uleiul de struţ? Iată ce beneficii are!

1 68116 original jpg jpeg

Uleiul de struţ, extras din grăsimea acestor păsări, are capacitatea de a vindeca o serie de boli şi înlocuieşte cu succes produse cosmetice de îngrijire. Află cum!

De ce e bun

Uleulde struţ este extras din grăsimea de struţ,păsări care sunt crescute în ferme speciale şi la noi în ţară. Cercetările arată că acest ulei este bogat în acizi graşi esenţiali,omega 3. 6 şi 9 – deci apără sistemul cardiovascular şi asigură bună circulaţie a sângelui. Întăreşte imunitatea.

Beneficii are pentru sănătate

Uleiul de struţ activează circulaţia (inclusiv circulaţia cerebrală) şi protejează celulele împotriva stresului oxidativ. Contribuie la creşterea tonusului general,îmbunătăţirea randamentului intelectual. Creşte capacitatea de concentrare şi memorare,creşte atenţia. Stimulează buna funcţionare a sistemului nervos. Capsulele cu ulei de struţ,consumate conform prescripţiilor unui specialist fitoterapeut,ajută la vindecarea ulcerului gastric.

Beneficiile aplicării externe

Uleiul de struţ poate fi folosit pentru a masa zonele cu artrită sau unde s-au produs întinderi musculare. Este eficient contra varicelor şi vergeturilor. Călcâiele crăpate îşi recapătă supleţea cu ulei de struţ.  Aplicat printr-un masaj uşor la tâmple,alungă durerile de cap. Este bun şi în caz de degetături.

Hidratant al pielii

La temperaturi joase,uleiul de struţ se întăreşte şi capătă consistenţă cremoasă,ca uleiul de cocos. Se păstrează la frigider. Bogat în vitaminele A,are un efect excelent antiîmbătrânire şi de hidratare,fiind recomandat în special pentru îngrijireatenului uscat. Nu astupă porii şi este uşor absorbit de piele – de aceea se recomandă în tratamentul acneei. Este bun contra buzelor crăpate,arsurilor solare,ca antiinflamator în eczeme.